Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство след трудовата злополука в

...
Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство след трудовата злополука в
Коментари Харесай

Започва разследване на смъртта на строителния работник, който падна в асансьорна шахта

Софийска градска прокуратура образува досъдебно произвеждане след трудовата акцидент в столичния ж.к. „ Дружба ", при която умря служащ откакто падна в асансьорна шахта.

Ще се проверяват събитията, свързани с настъпването на гибелта на 34-годишния служащ В. Т., както и дали това се дължи на неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

Целта е да се откри дали има задоволително доказателства за привличане на обвинен, както и за покачване на обвиняване пред съд.

Трупът на умрелия служащ е открит към 16:30 часа през вчерашния ден на равнище -1 на новостроящата се постройка. До момента в хода на следствието са осъществени оглед на местопрестъпление, изискани и приложени са документи, други са изискани и се чака да бъдат предоставени, открити са очевидци, назначени са аутопсия и съдебномедицинска експертиза, както и токсикохимическа експертиза.

Към момента предварителното мнение на съдебномедицински специалист е, че получените контузии по тялото на В. Т. са височинни.

Разследването по случая продължава от следовател в СО-СГП под управлението и надзора на СГП. Предстоят разпити на очевидци, назначение на нови експертизи, както и други процесуални дейности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР