Софийска градска прокуратура образува делоДосъдебното производство е за престъпление на

...
Софийска градска прокуратура образува делоДосъдебното производство е за престъпление на
Коментари Харесай

Разследват ББР за договора на Лена

Софийска градска прокуратура образува дело
Досъдебното произвеждане е за закононарушение на длъжностно лице

Бориславова не е разпитвана

Софийската градска прокуратура стартира разслeдване на контракт за правни услуги, подписан от Българската банка за развиване (ББР) и адвокатската адвокатска фирма, излъчила като собствен представител Лена Бориславова - говорителката на кабинета в оставка.

Както писа “Труд” още преди седмица, е, че прокуратурата ревизира контракта за консултантските услуги, подписан на 1 юли 2021 година А стана прочут запис, изработен 10 дни по-рано - на 20 юни 2021 година, на който се вижда по какъв начин младата адвокатка и тогавашният длъжностен министър на стопанската система и принципал на ББР Кирил Петков се качват по стълбище и ръката на министъра не е на парапета.

Досъдебното произвеждане е за неблагоприятен контракт и е формирано против незнаен причинител. От прокуратурата прецизираха, че по закон от 2017 година делата се образуват за възможни закононарушения, а не против съответни лица.

По-рано денем Би Ти Ви заяви, че следствието е против Бориславова, само че по-късно медията сама се отхвърли от тази информация.

“Все още не съм разпитвана. Това, което знам, е, че в банката са претендирали документи по отношение на контракта, по който аз като част от екипа на най-голямата адвокатска фирма у нас съм предоставила услуги в интервала, когато сменяхме ръководството”, изясни Бориславова, представена от Би Ти Ви.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР