Софийска градска прокуратура е започнала предявяване на материалите на обвиняемите

...
Софийска градска прокуратура е започнала предявяване на материалите на обвиняемите
Коментари Харесай

Приключи разследването за източване и пране на пари от АМ Хемус“

Софийска градска прокуратура е почнала предявяване на материалите на обвинените и техните бранители по следствието на така наречен дело за автомагистрала " Хемус ". Това оповестяват от институцията тази заран.

Досъдебното произвеждане бе формирано на 08.11.2021 година, като към сегашния миг са привлечени девет лица в качеството на обвинени за управление и присъединяване в проведена незаконна група, длъжностни присвоявания и пране на пари.

От прокуратурата декларират, че " след привършване на процедурата по предявяване на следствието, наблюдаващите прокурори ще преценяват предпоставките за правене и внасяне на обвинителен акт в Софийски градски съд ".

Обвинителният акт, когато бъде импортиран, ще бъде съгласуван с вероятно подадените и импортирани ответни материали и претенции от страна на обвинените и техните бранители, като предвид на това наблюдаващите прокурори могат да върнат за доразследване случая. Също по този начин на този стадий и преди внасянето на обвинителния акт може да се сключат съглашения, обясниха процедурата от СГП. Това значи, че към момента не се знае по кое време ще бъде импортиран обвинителен акт, а и дали въобще ще бъде импортиран. Отделно обвинените може да се окажат и друг брой от 9, както са до този миг. 

От СГП твърдят, че за решението обществеността ще бъде навреме известена.

Припомняме, че, откакто 5 ноември 2021 година тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков разгласи, че близо 60 милиона лв. от общо 84 милиона, отпуснати от АПИ за градежа на Лот 5 на Автомагистрала " Хемус ", са били източени посредством огромна скица, включваща редица кухи фирми-бушони. Парите се превеждали на финалната в схемата фирма-бушон, откъдето .
 С дрон търсят предплатено платените пари за Автомагистрала „ Хемус “
С дрон търсят предплатено платените пари за Автомагистрала „ Хемус “

Снимките, снимани с дрон на терена за лот 4 и 5, ще се приобщят към документите

Първоначално бе повдигнато обвиняване на .

По мотив следствието сред прокуратурата и с взаимни обвинявания за. Любопитен миг е, че тогава началник на ГДБОП беше актуалният вътрешен министър Калин Стоянов. Тогавашният представител на СГП Десислава Петрова разгласи, че под надзора на трима наблюдаващи прокурори.

От Бойко Рашков бе подложен и въпроса и за какво прокуратурата не е възприела метода да одобри настояването на Колев да. Като вътрешен министър, а след това и като народен представител с изказвания, че прокуратурата го държи на трупчета. Заради негови изявления в медии да дава показания.
 Рашков: Парите от
Рашков: Парите от " Хемус " са изтичали към ГЕРБ и не е единствено лот 5

Нямал доверие в прокуратурата, щяла да каже на Борисов

 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР