Софиянец, преместил се да живее в Перник със семейството си,

...
Софиянец, преместил се да живее в Перник със семейството си,
Коментари Харесай

Софиянец се премести със семейството си да живее в Перник и възкликна възхитен: Тук е раят!

Софиянец, преместил се да живее в Перник със фамилията си, остана меко казано впечатлен от дребния град. В своя роман той споделя за очарованието си, представен от zapernik. Ето и неговата история:

Здравейте перничани,
Аз съм софиянец, само че със фамилията ми дойдохме неотдавна да живеем в Перник с дребните ни две деца. Вече ставаме перничани, само че желаеме да споделим с вас и с всички в България нещо, което доста ни впечатли във Вашия (наш)град.

Когато чуеш думата Перник, в множеството случаи се сещаш за нещо отрицателно – проблеми, пердах, земетресение, мърсотия. Но когато дойдеш да живееш в Перник, откриваш неща, които не си подозирал, че е допустимо да съществуват в Перник.

Така аз открих, че Перник е града, който най-вече обича дребните деца. Вашият, а към този момент и нашият Перник е град, който предлага нещо необикновено. „ Детският пакет “, както го назовават в чужбина на град Перник е един от най-хубавите, който може да намериме в България, а и един от най-хубавите в света за град с размерите на Перник, смеем да твърдим, обикаляйки много места по света и у нас.

Да си дете в Перник през лятото!

Често из света към този момент няма нищо гратис. Не можеш да изведеш детето си някъде, без да се охарчиш десетки долари или евро. Всичко се заплаща или непосредствено, или индиректно – да вземем за пример на фестивал, където отново си купуваш 100 неща за луди пари.

А тук? Тук е парадайса! И би трябвало да го кажем. На всички. От цяла България! В Перник се прави доста за децата през лятото.



В Перник получаваш толкоз доста детски прекарвания и то изцяло БЕЗПЛАТНО.

Ето какво открихме това лято. Когато с децата си разхождахме из центъра на Перник, попаднахме на инцидентно зрелище на Клоуна пред Младежкия дом в центъра на града. Мисля, че се споделяше Бонбончо. Безплатен танцов-игрови театър, с присъединяване на децата.

Веднага след него в огромната зала на Двореца на културата, на 200 метра от Младежкия дом в Перник имаше детско кино на огромен екран. Безплатно кино! Впечатлих се. Търсех къде е касата, а портиера ми сподели: „ Безплатно е, заповядайте! “

Салонът беше претъпкан с хора – деца и родители, натискащи се младежи, даже. А дръзвам да настоявам, че екрана и звука бяха супер. Казваха ми, че в Перник няма кино, само че не… има… кино за деца. И то изцяло гратис!

В София едно излизане на огромен екран ще ни коства 50лв на цялото семейство, тук това е гратис. Не знаете какво получавате, повярвайте.

Прибрахме се за обяд. Спахме. Излезнахме още веднъж. А от 17 часа – бааам – нова изненада – детска дискотека навън. Отново безвъзмездна!

Вече бях уверен., че този град обича дребните деца.

Поинтересувах се. Видях, че има всяка седмица детски спектакъл в парковете из града. В библиотеката се четат книги, прожектират се приказки. Какво ли не?! Отново гратис.

В идващите дни посетихме едно ателие, нещо като креативна работилница. Малките разполагаха със специфични бои, с които рисуваха с ръце. Така те нарисуваха лятото. В София се предлага тази услуга, само че коства сред 7 и 10 лева на час. В Перник беше безвъзмездна и изцяло професионална.



Приятно ме изненадоха институциите в Перник. Например полицията и пожарната. Те също са отворени …за дребните деца. Какво му става на този град?

Заведох децата си в постройката на пернишката полиция. Няма да Ви разказвам каква страст бе за тях това. Имаше проведен ден за посещаване на деца. Пипаха мотори, полицейски коли, разговаряха с служители на реда, видяха същинско полицейско куче. След това посещаване към този момент се приказва единствено за служители на реда.

Спомням си по какъв начин преди седмици, същото се случи с пожарната, когато малчуганите на Перник имаха опцията да се качат в същинска пожарна, да облекат същински костюм и да държат пожарникарски маркуч. Това са доста дребни неща, само че те оставят доста огромна диря в децата.

Благодаря на Перник и за тези страсти. А сме едвам в разгара на лятото.

Последното нещо, което ще кажеш като чуеш Перник е, че е град за деца, само че повярвайте ми Перник обожава децата. И те обожават Перник.

Тук слушам измежду новите ни пернишки познати, че града бил неприятен, че не ставал за нищо, че нямало какво да се прави, само че вижте позитивното! И вижте опциите, които имате. Защото в София, същите тези неща ще получите против доста пари, нерви по пътищата и на по-голямо разстояние едно от друго. А в Перник всичко е до теб, направено е забавно и е гратис.

Сигурен съм, че Перник има най-големия детски пакет за лятото в страната, а дори и измежду доста европейски градове, само че просто не е прочут с това. А си коства да се знае!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР