София. Започна Консултативният съвет за национална сигурност при държавния глава

...
София. Започна Консултативният съвет за национална сигурност при държавния глава
Коментари Харесай

Започна Консултативният съвет за национална сигурност при държавния глава

София. Започна Консултативният съвет за национална сигурност при президента на тематика „ Необходими финансови ограничения за превъзмогване на евентуална здравна и социално-икономическа рецесия от пандемията от COVID–19. Мерки за противопоставяне на засиления миграционен напън през границата на Република България с Република Турция “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

На съвещанието участват ръководителят на 46-то Народно заседание Ива Митева,служебният министър председател Стефан Янев, вътрешният министър Бойко Рашков, икономическият министър Кирил Петков, здравният министър доктор Стойчо Кацаров, военният министър Георги Панайотов, шефовете на службите, ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, ръководителят на „ Демократична България “ Христо Иванов, ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова, ръководителят на ПГ " „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, Председателят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов.

Консултативният съвет за национална сигурност се оглавява от президента на Република България. Членове на съвета са ръководителят на Народното събрание; министър-председателят; министърът на отбраната; министърът на вътрешните работи;
министърът на външните работи; министърът на финансите; ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " ; началникът на отбраната; ръководителят на Държавна организация " Разузнаване " ; секретарят на Съвета по сигурността; по един представител от всяка парламентарна група.

Според закона Консултативният съвет за национална сигурност разисква въпроси, свързани с външната и вътрешната политика на страната по отношение на националната сигурност; гарантирането на гражданския мир, публичния ред, правата и ползите на българските граждани; дейностите по секване или попречване на зародила заплаха за националната сигурност.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР