София. За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват

...
София. За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват
Коментари Харесай

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за Великденските празници

София. За улеснение на всички клиенти, които плануват да пътуват с трен през интервала на Великденските празници, от на следващия ден (26 март) „ БДЖ–Пътнически транспорти ” ЕООД вкарва предварителна продажба на билети за всички бързи влакове. Това оповестиха от пресцентъра на БДЖ .
Обичайният период за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, само че националният железопътен транспортьор има практиката да удължава този период, в случаите когато предстоят по-дълги празнични интервали. По този метод се дава опция на клиентите да възнамеряват авансово своите пътувания, както и навреме да закупят билет и резервация за седящо място за желания от тях трен в период от 15 дни преди самото пътешестване.
Предварителната продажба на билети, която железопътният транспортьор започва, ще се прави във всички гари и железопътни бюра в страната през интервала от 26 март до 9 април.
Клиентите на „ БДЖ–Пътнически транспорти ” ЕООД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от чиновниците на билетните каси и гишетата „ Информация ” в железопътните гари, както и на националния информативен телефон 0700 10 200.
За празничните дни във връзка Великден, „ БДЖ–Пътнически транспорти ” ЕООД планува да обезпечи и спомагателни вагони за влаковете, които пътуват по главните посоки в страната.
Националният железопътен транспортьор припомня на своите клиенти, че за избрани влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътешестване. Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз, елементарен и съвременен метод за закупуване на железопътни билети, без значение от местонахождението на клиента, като разрешава и опция за образен избор на спални и седящи места, според композицията на всеки трен. Разплащането се реализира по електронен път с най-масово публикуваните кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на записания клиент, след което се разпечатва на книжен притежател. Особено комфортна за клиентите е опцията да се закупуват билети от таблети и смарт телефони. По този метод не е наложително билетът да се разпечатва на принтер, защото той се валидира от кондуктора във влака непосредствено от мобилното устройство.
Системата е налична на формалната интернет страница на „ Холдинг БДЖ ” ЕАД – www.bdz.bg, както и на електронен адрес - http://bdztickets.com.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР