София. За най-голям ръст в БВП, в износа, добавената стойност

...
София. За най-голям ръст в БВП, в износа, добавената стойност
Коментари Харесай

Министър Красимир Вълчев: За повече инвестиции са ни нужни висшисти с техническо образование

София. За максимален растеж в Брутният вътрешен продукт, в износа, добавената стойност роля имат секторите, свързани с механически науки: „ Електроника “, „ Машиностроене “. Имаме потребност от повече механически фрагменти. Така ще се случат повече национални и външни вложения. Това сподели министърът на образованието Красимир Вълчев по време на представянето на Рейтинговата система на висшите образователни учебни заведения в България за 2019 година, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

Министър Вълчев уточни, че рейтинговата система е един от положителните образци за интернационално разпознаваема и оценена система. „ Тя ни дава инструмент да организираме политика за приема и финансирането на висшето обучение “, уточни той.
Вълчев обърна вниманието и на учебното и предучилищно обучение, като означи огромната потребност от учители.
„ Не можем да рискуваме да останем без учители и по тази причина организираме политика с в допълнение финансиране на предпочитаните професионални посоки. Важно е освен да мотивираме повече кандидат-студенти, само че да мотивираме и учениците, които приключват с най-хубави резултати “, уточни той.

За да се стимулират учениците МОН ще предложи смяна в Постановлението за стипендиите.
„ За да може 10- те % от студентите най-голям резултат от ДЗИ по Български език и литература да се включат в педагогическо и инженерно направление да получават трета стипендия “, изясни той.

Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР