София. За мен лично и за целия екип е много

...
София. За мен лично и за целия екип е много
Коментари Харесай

Кметът Йорданка Фандъкова: София беше избрана, съвсем основателно за град на киното на ЮНЕСКО

София. За мен персонално и за целия екип е доста значимо да потвърдим, че София беше определена, напълно основателно за град на киното на ЮНЕСКО. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на “Европейско кино за учащи ”, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Ние се мобилизирахме с доста от нашите сътрудници, с цел да поддържаме начинания, които считаме, че са значими “, съобщи столичният кмет. Тя уточни, че самодейността “Европейско кино за учащи ” е извънредно значима, тъй като по този метод екипът на София филм фест, Домът на киното и всички, които работят в тази сфера могат да възпитават аудитория, освен това високоинтелектуална и способена.
„ Аз съм щастлива, че през днешния ден, в границите на този план, който е съфинансиран от столичната стратегия „ Култура “, ще имаме опция да забележим един филм на изключителния Вим Вендерс- „ ПАПА ФРАНЦИСК: Човек на думата си ”, означи Фандъкова.
По думите й Вим Вендерс единствено преди няколко дни е бил в България и във Втора британска езикова гимназия „ Томас Джеферсън “, където е бил впечатлен от младежите в София и от техните ползи и знания. „ Само месец преди самия папа Франциск да пристигна, ние ще имаме опция да се срещнем, посредством този необикновен филм, с неговите дела и всичко, което той прави. Мисля, че това е огромна чест за София, че ще посрещне самия папа Франциск единствено след месец тук “, сподели още Фандъкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР