София. За 14-та поредна година, в дните от 14 до

...
София. За 14-та поредна година, в дните от 14 до
Коментари Харесай

Стара Загора: Общината ще представи римското мозаично наследство на Августа Траяна на „Ваканция и Спа Експо“ – 2018

София. За 14-та поредна година, в дните от 14 до 16 февруари, Община Стара Загора ще взе участие в най-голямото туристическо ревю в България „ Ваканция и СПА Експо “, което се повежда в София. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.
На изложбен щанд, ситуиран в зала 3 на Интер Експо център, общинският Туристически информативен център ще показа най-атрактивното от туристическия артикул на Общината дружно с Държавна опера – Стара Загора и Регионалния исторически музей. В първия ден на ревюто, предопределен единствено за представители на туристическия отрасъл, на щанда ще взе участие и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града.
Информационни материали за забележителности, културни направления, празници, фестивали и спортни събития; за балнео и СПА туризъм на Старозагорските минерални бани и деен отдих измежду природата на Сърнена гора; за настанителна и конферентна база, места за хранене и развлечения ще бъдат предоставени на експертите от сектора и на хората, които обичат да пътуват в свободно си време, с цел да включат Града на липите в своите туристически направления.
С новата визия на щанда ще бъдат показани римското мозаично завещание на Августа Траяна, форумът на „ Преблестящия град на траянците… “, който и през днешния ден е сцена на спектакли и концерти, както и красивите фрески в единствения у нас Музей на религиите. Реплики на експонати от фондовете на Регионалния исторически музей – Стара Загора и атрактивни снимки ще разкрият богатата просвета на жителите на праисторическите селищни могили (VI-III хил.пр.Хр.) в региона на града и неповторимия за страната ни археологически монумент – музей „ Неолитни жилища “, в който in sito са съхранени останките на едни от най-добре непокътнатите жилища в Европа от епохата на ранния неолит (VI хил.пр.Хр.).
Международната туристическа борса " Ваканция и СПА Експо " е водещото събитие за туристическата промишленост в България, което дава опция за нови контакти, разширение на мрежата от сътрудници и клиенти, бизнес срещи с експерти от целия свят във всички браншове на туристическия отрасъл. Всяка година форумът притегля повече от 350 компании изложители и над 20 000 експерти от туристическата промишленост - участници, гости и посетители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР