София. Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2017

...
София. Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2017
Коментари Харесай

Предстоящи събития днес

София.

Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за образователната 2017 / 2018 година продължава с вербален изпит по публицистика - 09.00 часа, събеседване за компетентност „ Изобразително изкуство " - 09.00 часа, музикален инструмент или пеене - 13.00 часа, физика и със събеседване за компетентност „ Графичен дизайн " от 14.00 часа.

***
София.
От 10.00 часа в зала №3 „ инж. Стоимен Сарафов " на Федерацията на научно-техническите съюзи ще се организира кръгла маса на тематика „ Подменените полезности и образованието - експанзията и езикът на омразата ".

***
София.
От 11.00 часа ще се организира Пленум на Българска социалистическа партия в централата на партията на ул. „ Позитано " 20.

***
София.
От 12.00 часа в комплекс „ Спортна София " (Зона Б5) ще бъдат открити двудневните районни полуфинали на Фен Купа 2017.

***
София.
От 12.30 часа на естрадата на хижа „ Момина канара " в Природен парк " Витоша " Столична библиотека провежда честване на празника Еньовден с самодейността „ Библиотека в планината ".

***
София.
От 16.00 часа на пл. „ Александър Невски " ще бъде намерено юнското издание на фестивала „ София Диша ".

***
София.
От 17.00 до 21.00 часа на Голямата поляна в Южния парк ще се организира първия летен Радио Парк Фест, проведен от БНР.

***
София.
От 19.00 часа в Борисовата градина ще се състои концерт на Софийски духов оркестър.

***
София.
За шеста поредна година Софийско бизнес учебно заведение ще гостува на Нов български университет сред 24.06-30.06.2017 година

***
Асеновград.
От 8.30 часа в Етнографска къща ще бъде обещано начало на обичая „ Калиница ".

***
Асеновград.
От 9.00 часа в храм „ Св. Николай Чудотворец " ще се организира Празнична литургия във връзка обичая „ Калиница ".

***
Асеновград.
От 10.00 часа ще се организира Литийно шествие на дребните калинички до параклиса „ Св. Богородица - Въведение " (Калиничката). Шествието ще стигне до градския парк.

***
Асеновград.
От 11.00 часа в Градския парк стартира празничната стратегия за калиничките с присъединяване на детски вокални групи. Ще се връчват и грамоти на калиничките.

***
Асеновград.
От 17.00 часа в Градската библиотека ще стартира концерт „ Музикален лъч " на Ловешки духов оркестър.

***
Асеновград.
От 18:00 часа в Градската библиотека ще се открие кулинарна изложба-конкурс „ Сватбена пита " и изложба-базар на атрибути, свързани със сватбената гала.

***
Благоевград.
От 09.30 часа в хотел " Парк Бачиново " Федерация " Български пацинетски конгрес " провежда семинар на тематика: " Бремето на остеопорозата - действителността в България ".

***
Благоевград.
В 09.30 часа в парк „ Бачиново " ще бъде маркиран Международният ден на йогата с богата стратегия, по време на която лицензирани инструктури ще показват разнообразни техники.

***
Благоевград.
От 21.30 часа ще бъде закрито петото издание на детския сценичен фестивал „ Талантино ".

***
Варна.
От 17.00 часа в постройката на Яхт Клуб „ Кап. Георги Георгиев -Порт Варна " ще се състои осведомителна среща, по отношение на план „ Плавай с нас ", който се осъществя с финансовата поддръжка на стратегия „ Варна Европейска Младежка Столица 2017 ".

***
Видин.
От 09.00 часа в новия манастирски храм, в Лопушанската света обител, ще бъде отслужена тържествена света Литургия, която ще оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки свещеник Поликарп, в съслужение с игумена и отци-гости на манастира.

***
Велики Преслав.
От 10.00 часа в местността „ Борова гора " край Велики Преслав ще се организира фолклорен събор „ Петровска китка ".

***
Велико Търново.
От 05.00 часа наоколо до каменния мост в кв. „ Асенов " ще бъде пресъздаден ритуала по прескачане на Еньовски огън за здраве.
От 10.00 часа, за четиринадесети път, на Самоводската чаршия ще бъде маркиран Еньовден - денят на лятното слънцестоене, лечебните билки и прастарите магическите обреди.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа на паметника „ Асеневци " ще се организира Еньовденска детска работилница- „ Арт лято ".

***
Велико Търново.
От 13.00 часа, в залата на Общинския съвет в Община Велико Търново, ще бъде намерено второто постоянно съвещание на Съвета на децата, което ще продължи до 26 юни.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Туристически образователен център „ Момина цитадела " ще бъдат показани творбите, основани по време на Младежката скулптурна колония „ Ксилифор 2017 ".

***
Видин.
От 11.00 часа до ДКЦ №1 ще се състои тържествена гала за разкриване на паметната плоча на капитан-лейтенант Кирил Минков - флотски воин от Балканската и от Първата международна война.

***
Враца./с. Градешница.
От 09.00 часа Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий ще оглави архиерейска света Литургия в Градешнишкия манастир " Св. Йоан Кръстител " на Еньовден във връзка на неговия храмов празник.

***
Враца.
От 10.00 часа в местността „ Леденика " ще се организира Национален фолклорен събор „ Леденика ".

***
Горна Малина.
От 13.00 часа в Горна Малина ще се състои литературна полемика, отдадена на 140-годишнината от рождението на Елин Пелин.

***
Горна Оряховица.
От 08.30 часа в покрайнините на Петропавловски манастир ще се организира XIV-ти Национален Петропавловски събор на националното творчество.

***
Горна Оряховица./ с. Долна Оряховица.
От 18.00 часа в НЧ „ Христо Козлев-1883 " ще се състои празнична стратегия с присъединяване на самодейни колективи във връзка Еньовден.

***
Горна Оряховица.
От 19.00 часа в НЧ „ Братя Грънчарови-2002 " ще се организира Гала концерт и публично закриване на Детски фестивал на изкуствата „ Раховче ".

***
Гоце Делчев./ с. Делчево.
В 05.00 часа в местността „ Вълчова тайфа " с посрещане на слънцето и бране на най-лековитите билки ще бъде сложено началото на фестивала „ Еньовденски тайнства ". В 09.30 часа ще бъде намерено ателие „ Изработване на еньовски венци ".

***
Добрич.
От 09.30 часа в Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков " ще бъде открита ХVIII Национална среща на млади балетни реализатори „ Анастас Петров " - Добрич 2017.

***
Добрич./ с. Дебрене.
От 09.30 до 18.00 часа ще се състои фолклорен събор „ Песни и танци от слънчева Добруджа ".

***
Кюстендил.
От 09.30 часа от ОДК ще стартира обичайното отбелязване на Еньовден.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа на общински плажен комплекс ще се състои силовият шампионат „ Аполония ".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа на състезателен комплекс „ Осогово " ще стартира Международния конкурс по художествена гимнастика „ Кюстендилско лято ".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в градинката пред Община Кюстендил публично ще бъде открит Празникът на черешата. Преди това, още в 10.00 часа в градинката стартират изложба-базар на череши и на черешови творби, арт работилници за деца и изложби на занаятчии.

***
Мадара.
От 10.00 чaса на територията на Национален историко-археологически резерват „ Мадара " ще се състои формалното разкриване на Второто издание на Националния феодален събор „ Магическата Мадара ".

***
Пампорово.
От 10.00 часа в Пампорово-Мечи чал ще бъде даден формален старт на летния туристически сезон в курорта.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала „ Пълдин " на хотел „ Санкт Петербург " ще се състои конгрес на тематика „ Геополитическата карта на Евразия - опасности и хоризонти ". Гост-лектор ще бъде проф. Иво Христов.

***
Разград.
От 10.00 часа в древен град Абритус ще стартират деянията във втория фестивален ден на „ Античният Абритус ".

***
Русе.
От 09.30 часа на новите тенис кортове на съдружие „ Тенис клуб Приста 2011 " ще се състои >. техническа конференция преди началото на районния шампионат по тенис на корт за мъже и дами, проведен от ГЕРБ - Русе.

***
Свищов.
От 19.00 часа в салона на ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856 " ще се организира концерт „ Първи български хор „ Янко Мустаков " и другари ".

***
Смолян.
От 10.00 часа в Амфитеатъра, Нов център, ще бъде открит 5-тия фолклорен фестивал на инвалидите. Двудневното събитие е под надпис „ Открий себе си и мечтай ".

***
Стара Загора./ с. Преславен.
От 10.00 часа ще се организира Празник на житото.

***
Стара Загора.
В 11.00 часа в залата на Областна администрация Стара Загора, кметът Живко Тодоров и регионалният шеф Гергана Микова ще се срещнат с съветските историци Дмитрий Володихин, Петр Мультатули и княз Александр Трубецкой.

***
к.к. Старозагорски минерални бани.
От 11.00 часа ще се организира Еньовденски събор - празник на билките, слънцето и водата.

***
Търговище./ с. Вардун.
От 10.00 часа, на площада в селото ще се организира първото издание на Национален фолклорен фестивал на етносите в България.

***
Търговище.
От 10.00 часа до 12.30 часа пред Славейковото учебно заведение с „ Магията на билките ", посредством демонстрации и препоръки, ще гостува дългогодишният билкар Георги Андонов от гр. Омуртаг, представител на Съюза на билкарите в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР