София. Военнослужещи от Българската армия ще участват в честванията на

...
София. Военнослужещи от Българската армия ще участват в честванията на
Коментари Харесай

Военнослужещи от Българската армия ще участват в честванията на 141 години от Освобождението на България на връх Шипка

София. Военнослужещи от Българската войска ще вземат участие в честванията на Националния празник – Трети март, и ще се включат в публичните прояви в символ на поклонение пред паметта на починалите за Освобождението и националното обединяване на България в цялата страна. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата . В тържественото отбелязване на празника, което ще се състои пред Паметника на Свободата на връх Шипка, ще вземат участие военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада. На ритуала ще участва министърът на защитата Красимир Каракачанов.
В София честването на Националния празник на Република България ще стартира в 11.00 часа с гала по издигане на Националното знаме на Република България пред паметника на Незнайния боец. На нея ще участват началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, представители на управителния състав на Министерството на защитата и висши офицери от Въоръжените сили. В ритуала ще вземат участие представителни подразделения на Националната гвардейска част и Гвардейският внушителен духов оркестър. По време на осъществяването на химна на Република България ще бъде изпълнен артилерийски салют от 20 залпа. Те ще бъдат създадени от 122 мм артилерийска батарея от състава на Националната гвардейска част, ситуирана в Княжевската градина в столицата.
По мотив Националния празник в 12.00 часа ще бъде осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред формалния вход на постройката на Администрацията на президента.
Тържествената инспекция (заря) в чест на 141-ата годишнина от Освобождението на България ще се организира от 18.30 часа на площад „ Народно заседание “. В нея ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър, представителни блокове от състава на Националната гвардейска част, военни формирования 28 860 – Горна Малина, 42 600 – Мусачево, 22 320 – Божурище и знаменен взвод със знамената-светини – Самарско знаме, Щандарт на 1-ви конен полк, Знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, Знаме на 15-ти пехотен Ломски полк, Знаме на 13-ти пехотен Рилски полк, Знаме на 25-ти пехотен Драгомански полк, Знаме на 30-ти пехотен Шейновски полк и Знаме на 6-ти пехотен Търновски полк.
Командващ на тържествената инспекция (заря) ще бъде бригаден военачалник Валентин Кръстев – шеф на щаба на Съвместното командване на силите.
Националният военноисторически музей ще означи Трети март с Ден на отворени порти и специфичен показ на експонати – знак на извоюваната независимост. По традиция в празничния ден Музеят ще работи от 10.00 часа до 17.00 часа с вход свободен за непрекъснатата хронологична и външната експозиция, както и за краткотрайните си изложения.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР