София. Военните действия в Украйна към момента не създават пряка

...
София. Военните действия в Украйна към момента не създават пряка
Коментари Харесай

Работна среща за рисковете пред сигурността, произтичащи от военната криза в Украйна, се проведе в президентската институция

София. Военните дейности в Украйна все още не основават директна военна опасност за България, само че са нужни превантивни дейности на институциите за ограничение на вероятните опасности пред националната ни сигурност, оповестиха от Президентството. Това бе общата позиция на участниците в работна среща за предприемането на съответни ограничения по отношение на военния спор в Украйна и последствията от него, която се организира през днешния ден в президентската институция.

Готовността на системата за национална сигурност за реакция при развиването на разнообразни сюжети на рецесията в Украйна и предприемането на нужните ограничения за отбрана на сигурността на българските жители, бяха измежду акцентите на срещата. Обсъден бе и въпросът за оказването на устойчива поддръжка на нашите сънародници и украинските жители, потърсили избавление в страната ни от спора в Украйна.

В срещата участваха министър-председателят Кирил Петков, представители на държавното управление, началникът на защитата адм. Емил Ефтимов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, ръководителят на Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “ Николай Василев, ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев, шефът на Служба „ Военно разузнаване “ бригаден военачалник Венелин Венев, шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР