София. Въвеждането на Единния номер за спешни повиквания на територията

...
София. Въвеждането на Единния номер за спешни повиквания на територията
Коментари Харесай

Заместник-министър Красимир Ципов по повод Европейския ден на телефон 112: Благодарим ви за денонощния труд, който полагате в името на живота и сигурността на хората

София. Въвеждането на Единния номер за незабавни повиквания на територията на Европейския съюз е неповторим филантропичен план, който е значима част от цялостната политика за гарантиране на европейската сигурност. Той е значим резултат от съдействието и съответен израз на това, което Европа обезпечава на своите жители. Страната ни стана част от този план, гарантиращ на 500-те милиона жители на Европейски Съюз бърз и безвъзмезден достъп до службите за незабавно реагиране, преди 10 години с въвеждането на услугата 112, означи в приветствието си към Дирекция „ Национална система 112 ” на Министерство на вътрешните работи заместник-министър Красимир Ципов. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . От името на министър Валентин Радев той благодари на чиновниците на дирекцията за тяхната безрезервност и професионализъм. „ Днешният ден е специфичен за сътрудниците, призвани да бъдат първите, които получават нашия обезпокоителен зов за помощ в изключителна обстановка. Празник на хората, на които разчитаме 24 часа в денонощието да бъдат медиатор сред нас и избавителните служби. Те, дружно с служителя на реда, пожарникаря и незабавния доктор, са неотменно на своето работно място, с цел да подсигуряват нашия живот, здраве, сигурност и имущество. Зам.-министър Ципов акцентира, че напъните, които целият екип поставя за поддържането на ефикасна система за реагиране при изключителни обстановки, са от основно значение за сполучливото им преодоляване и подсигуряват оптималната отбрана на българските и на пребиваващите на територия на България непознати жители. В послание към сътрудниците си инж. Цветомир Цеков напомни, че тази година Дирекция „ Национална система 112 ” ще означи и десетгодишнината от старта на цялостното национално покритие на незабавния телефон у нас и маркира както триумфите, по този начин и провокациите пред националната система - надграждането й в посока гарантиране на спомагателни и по-бързи услуги за жителите.
В наличието на заместник-главния секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Георги Арабаджиев, шефовете на основни дирекции на Министерство на вътрешните работи, началника на кабинета на вицепремиера Валери Симеонов, представители на управлението на Министерството на здравеопазването и на БЧК, заместител –министър Красимир Ципов връчи на петима чиновници на Дирекция „ Национална система 112 “ грамоти от административния секретар на Министерство на вътрешните работи. Наградата е за проявен от тях професионализъм и бърза реакция при предаване на незабавни сигнали за хора, изпаднали в неволя.
На днешния празник бе разиграна и проява, която илюстрира пътя на незабавния сигнал от постъпването на първата информация през осъществената съгласуваност със службите за незабавно реагиране до приключването на избавителните действия на мястото на случая.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР