София. Въобще не сме доволни от срещата с министъра на

...
София. Въобще не сме доволни от срещата с министъра на
Коментари Харесай

Инж. Венцислав Станков, Синдикат Огнеборец: Въобще не сме доволни от срещата с министъра на вътрешните работи, продължаваме с протестите

София. Въобще не сме удовлетворени от срещата с министъра на вътрешните работи, само че въпреки всичко желая да му благодаря, че ни одобри. Това разяснява пред публицисти инж. Венцислав Станков – президент на Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите „ Огнеборец “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Това не е по никакъв начин дребен жест. Относно плана на бюджета за 2018 година и предвижданото нарастване, очевидно Министерство на вътрешните работи не са съумели да защитят желаното от нас нарастване на заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Бюджетът за Министерство на вътрешните работи е изработен още средата на годината и не са планувани тези средства, а ние още в средата на годината през юли месец сме дали на министъра на вътрешните работи документално нашите претенции. Защо не са задоволени, а не чух от министъра на вътрешните работи “, съобщи Станков.
Относно изявлението на Валентин Радев, че синдикатите се намесват в управленческите решения във връзка решението за затваряне на пожарникарски служби, той разяснява, че не се наместват в управленческите решения, само че знаят, че ще се отрази отрицателно върху техните чиновници, които ще бъдат изпратени да служат в други районни служби. „ Ще се наложи да пътуват по 50-80 км. От професионална позиция знаем какви ще са следствията за тези региони, които ще останат без навременна съответна реакция от наша страна. В МФ се прави Закона за държавния бюджет за 2018 година Внесли сме претенции с съответни числа, само че за жалост това не го видяхме в проектобюджета за 2018 година за Министерство на вътрешните работи. Затова сме тук “, акцентира той и посочи, че е останал с усещането, че към този момент нещата са в напреднал етап във връзка с редуциране на хората в пожарната. „ Останах с усещането, че доста от въпросите, които сме внесли до министъра на вътрешните работи не са стигнали до него и той не е осведомен с това. Аз запитвам за какво? Още юли месец съм му изпратил нашите претенции. Ще продължим с митингите. Кога, на какъв стадий и по какъв метод, в допълнение ще бъдете осведомени “, съобщи Станков. Той изясни още, че финансовите им претенции са за увеличение на бюджета на Министерство на вътрешните работи за личен състав с 277 млн. лева и да се плануват 25% нарастване на чиновниците. „ Вторите претенции са увеличение на сумите за прехрана на Групово дело „ ПБЗН “ с 9,3 млн. лева за 2018 година и увеличение на сумата за финансови разноски с 2,6 млн. лева За Дирекция „ Национална система 112 “ да се планува нарастване на бюджета до постигане на сумата от 4,6 млн. лева за прехрана и 3,8 млн. лева за финансови разноски. За заплатите нашето предложение е 25% нарастване, само че желаеме договаряния. Ако не стигнем до този %, когато стартират договарянията и извадим сметките, тогава ще се разберем до какъв % можем да достигнем – вероятно до 15% “, сподели още инж. Станков.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР