София. Важно е ветеринарномедицинското съсловие да предприеме скорошно обединение, което

...
София. Важно е ветеринарномедицинското съсловие да предприеме скорошно обединение, което
Коментари Харесай

Зам.-министър Крум Неделков: Важно е ветеринарномедицинското съсловие в България да се обедини

София. Важно е ветеринарномедицинското съсловие да предприеме скорошно обединяване, което ще окаже въздействие на всички нас. Нека работим дружно, без значение от нашата сфера на професионална активност – практикуващи ветеринарни лекари, държавни чиновници, преподаватели, научни служащи и всички ангажирани в системата, с цел да подсигуряваме, че обществото ще бъде защитено от всички опасности, с които се сблъскваме всекидневно. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите доцент Крум Неделков по време на национална кръгла маса на тематика „ Предизвикателствата пред ветеринарната специалност и цифровизация “, оповестиха от пресцентъра на Министерството . Събитието се провежда под патронажа на Министерство на земеделието, храните и горите, дружно с Центъра за оценка на риска по хранителната верига, Ветеринарномедицинският факултет на Тракийски университет-Стара Загора, Български ветеринарен съюз и Съюза на ветеринарните лекари в България. Заместник-министърът разяснява, че този конгрес е добра опция за насочна точка на обединяването на сектора.

„ През последните години ветеринарните лекари в България са изправени всекидневно пред редица съществени провокации, свързани с всеобщо разпространяващи се заразни болести по животните и наклонността за понижаване броя на отглежданите животни и обезлюдяването на селските региони “, уточни доцент Неделков. И акцентира, че макар всички компликации, които срещат всекидневно, при осъществяване на професионалния си дълг, ветеринарните лекари не стопират да потвърждават професионализма си и да опазват здравето на животните и хората.

Аграрният заместник-министър подчертава върху тематиките за дигитализацията на ветеринарния надзор и този на хранителната верига. По думите му, нашата страна приветства хармонизирания метод в процеса на цифровизация – за събиране, разбор и запазване на данни. Той добави още, че поддържа и бъдещо развиване на системите за възстановяване на формалния контрол на хранителната верига, опазването на здравето и хуманното отношение към животните и инспекцията на ветеринарните лекарствени артикули.

„ Искрено имам вяра, че с капацитета, който имат ветеринарните лекари в България, устрема за развиване и волята за работа ще успеем през днешния ден да сложим основите на една дълготрайна и ползотворна полемика за провокациите пред ветеринарната специалност и дигитализацията “, разяснява доцент Неделков. И добави, че единствено с общи старания и увереност можем да посрещнем провокациите, да си сложим нови цели и да продължим процеса на непрестанно самоусъвършенстване и повишение на сигурността във всички аспекти на хранителната верига.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР