София. В събота ще има рязко падане на температурите, очаква

...
София. В събота ще има рязко падане на температурите, очаква
Коментари Харесай

Стефан Георгиев, ИА „Борба с градушките“: В събота ще има рязко падане на температурите, очаква се преминаване на студент фронт и градушки

София. В събота ще има внезапно рухване на температурите, чака се прекосяване на студент фронт и градушки. Това сподели Стефан Георгиев, метеоролог и началник-отдел „ Оперативна активност “ в ИА „ Борба с градушките “, в дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ . По думите му в България сега този сезон се откриха 262 ракетни площадки. „ Разположени са в Северозападна България – Видин, Монтана, Враца и Плевен, и в Южна България – Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково, и Подбалкана – в региона на град Карлово и Казанлък “, изброи той.
Експертът означи, че в последните две години се следи леко изменение на климата. И добави, че месец май е обвързван с извънредно динамично време и типичните превалявания за пролетно-лятното време.
„ Наблюдава се нещо забавно, че първото десетдневие на месец май съвсем нямаме процеси, до момента в който вторите две седмици процесите са извънредно интензивни, както беше и вчерашният ден. Определено предходната година през май месец не сме имали толкоз мощен развой, само че би трябвало да се означи обстоятелството, че през предишните четири-пет дни температурите над страната бяха извънредно високи. Това способства за извънредно бързото развиване на тези градоопасни облаци и стигане доста бързо до градоопасни параметри. И благоприятства, несъмнено, и образуването на градушка.
Милослава АНГЕЛОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в раздел „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР