София. В областта на отбраната България и Грузия споделят общи

...
София. В областта на отбраната България и Грузия споделят общи
Коментари Харесай

Министерство на отбраната: Военното сътрудничество между България и Грузия получи висока оценка

София. В региона на защитата България и Грузия споделят общи полезности, свързани с мира и сигурността в района и просперитета на жителите на двете страни, оповестиха от Министерството на защитата. Около това се сплотиха на среща през днешния ден, 3 февруари, министърът на защитата Стефан Янев и посланикът на Грузия у нас. Н. Пр. госпожа Тамара Лилуашвили. Подкрепата на нашата страна за интеграционните желания на Грузия ще продължат, увери министър Янев. Посланикът на Грузия благодари за българската поддръжка за евроатлантическата интеграция на страната и акцентира, че тя е изключително значима поради сложността на района, в който се намират двете страни.

Обсъдени бяха опциите за развиване, през актуалната година, на разговора на равнище министър и заместник-министър на защитата, както и присъединяване в интернационалните и районни формати.

България и Грузия ще продължат да си сътрудничат в региона на образованието и подготовката на военни фрагменти и цивилен лица, обмена на обучаеми в границите на просветителни стратегии, както и присъединяване в взаимни начинания за повишение на оперативните качества на въоръжените сили.

Полковник Зураб Курошвили, аташе по защитата, също участва на срещата и акцентира, че Министерството на защитата и Въоръжените сили на Грузия имат чудесно съдействие с българското Министерство на защитата и високо правят оценка българската поддръжка в областта на защитата и сигурността.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР