София. В най-активната, последна фаза сме на подготовката на Българското

...
София. В най-активната, последна фаза сме на подготовката на Българското
Коментари Харесай

Зам.-министър Евгени Стоянов обсъди с германски колеги конкретни досиета в сектор „Правосъдие“ на Българското председателство

София. В най-активната, последна фаза сме на подготовката на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, съобщи заместник-министърът на правораздаването Евгени Стоянов през днешния ден по време на срещата сред немски и български специалисти от министерствата на правораздаването на двете страни, оповестиха от пресцентъра на министерството .
На работната среща в Министерството на правораздаването участваха Кристиане Вирц, парламентарен държавен секретар на Федералното министерство на правораздаването и отбрана на потребителите, Зигфрид Якоби, началник на щаба за Европейски Съюз в същото министерство, представители на посолството на Германия в България, както и специалисти от българското Министерство на правораздаването.
По време на срещата зам.-министър Стоянов презентира целите на България в идното председателство в бранш „ Правосъдие “, като подчертава върху създаване на Службата на европейския прокурор. Бе изтъкнато, че България и Германия са измежду основателите за определяне на засилено съдействие за създавана на Европейската прокуратура и това е от извънредно значение и за двете страни.
На полемика бяха подложени съответни досиета, като бе наблегнато на електронните доказателства във връзка с наказателното правораздаване в киберпространството, както и така наречен „ втори късмет за бизнесмените “ и повишение на успеваемостта на производстата по несъстояталност.
Особено внимание бе отделено на изменението на Регламент Брюксел II а, обвързван с упражняването само че родителската отговорност и връщането на деца, отвлечени от родител. „ Предложението е измежду главните политически цели на Българското председателство, по който ще се стремим да реализираме общ метод с всички държави-членки “, посочи зам.-министър Стоянов.
От своя страна немските специалисти, обявиха, че България може да разчита на поддръжката на Германия по всяка от разискваните тематики.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР