София. В Бесарабия не трябва да се търси електорат, защото

...
София. В Бесарабия не трябва да се търси електорат, защото
Коментари Харесай

Максим Димитров: В Бесарабия не трябва да се търси електорат, защото такъв няма да се намери

София. В Бесарабия не би трябвало да се търси електорат, тъй като подобен няма да се откри. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ Максим Димитров, създател на Български юношески клуб „ Актив “ за плановете на клуба, за поругаването на паметника на хан Кубрат и за изборите в България.
„ Ние не можем да отнасяме бесарабските българи като част от България. Трябва да имаме поради, че доста дребна част от българите в Бесарабия са български жители “, сподели още Максим Димитров.
По думите му за парламентарните избори на 4 април в Украйна е имало две отворени секции – една в Одеса в генералното консулство, втората в посолството в Киев.
„ Според данните от протоколите под 100 индивида са дали своят вот общо в двете секции, което значи, че най-вероятно това са били чиновници, хора, които правят търговия или живеят в Украйна. Политиците всякога предизборно се пробват да създадат нещо велико за бесарабските българи, само че това би трябвало да покаже на политиците в България, че те не са гласоподаватели и възможни фенове на една или друга партия. Ако питате, който и да е бесарабски българин, сигурно с огромна компликация ще посочат кой политик, кой е. Нашето образование и любовта към България са предадени от потомство още, когато не е имало министър-председател и депутати “, сподели още Максим Димитров.
Той означи, че отношението на басарабските българи към България е през друга призма, по-скоро от страна на езика и културата.
Деница КИТАНОВА

Пълния текст на изявлението четете в раздел " Мнение ".

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР