София. В 12.00 ч. днес стартира пилотният проект за противоградова

...
София. В 12.00 ч. днес стартира пилотният проект за противоградова
Коментари Харесай

От днес в борбата с градушките в Централна и Североизточна България се включват три самолета

София. В 12.00 ч. през днешния ден започва пилотният план за противоградова отбрана с три самолета. Тя ще обхване незащитени с ракетен прийом територии в Централна и Североизточна България, които са над 30 млн. дка. и включват обработваема земя, трайни насаждения и смесено земеползване. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите . Самолетите и командният пункт за управление на интервенциите по дейни въздействия са локализирани на летище Горна Оряховица.

Дейностите по противоградова отбрана със самолетен прийом ще се правят в граници, при условия и според документи, посочени в взаимна заповед на Генералния шеф на Държавно дружество „ Ръководство на въздушното придвижване ", на Командира на Военновъздушните сили към Министерството на защитата и на Изпълнителния шеф на Изпълнителна организация „ Борба с градушките ".

Самолетният прийом ще бъде осъществяван при съблюдаване на нормативната уредба, уреждаща дейностите по реализиране на противоградова отбрана, както и осъществяването на профилирани интервенции от авиационни оператори.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР