София. Утре облачността ще е по-често значителна, предимно висока. През

...
София. Утре облачността ще е по-често значителна, предимно висока. През
Коментари Харесай

НИМХ: Утре облачността ще е по-често значителна, предимно висока

София. Утре облачността ще е по-често забележителна, най-вече висока. През нощта облачността ще е раздрана и превалявания са малко евентуални. Ще бъде безшумно, с минимални температури сред 6° и 11°. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) .
Около и след обяд ще се развива и купеста, и купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали. По-голяма възможност за гръмотевични стихии има в Източна България и Стара планина. Ще се появи слаб, в планинските региони - до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 20° и 25°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и още ще се намали.
Над Черноморието облачността ще е раздрана. Само на изолирани места след обяд ще превали. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максимални температури - сред 16° и 19°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините ще е най-вече облачно, с краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. В следобедните часове ще има валежи, на повече места в Стара планина, където ще има и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан южен, по най-високите върхове – югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – към 15°, на 2000 метра – към 7°.
Във вторник от запад на изток ще превали, тук-там с гръмотевици; по-интензивни ще са явленията в Централна Северна България. Със запад-северозападен вятър температурите ще стартират да се намаляват, само че в югоизточните региони, където вятърът ще се резервира от юг-югозапад ще останат високи. През идващите два дни облачността ще е променлива, ще има и краткотрайни превалявания, само че на малко места и най-вече слаби. Вятърът в страната ще е от запад-северозапад, най-вече сдържан, в сряда в Дунавската низина и краткотрайно мощен, повече западен. Преобладаващите минимални температури ще са сред 5° и 10°, оптималните – сред 20° и 25°, с градус-два по-ниски в четвъртък.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР