София. Украйна трябва да създаде оръжие на възмездието“, за да

...
София. Украйна трябва да създаде оръжие на възмездието“, за да
Коментари Харесай

Известия“: В Украйна разказват за „оръжието на възмездието“ срещу Русия

София. Украйна би трябвало да сътвори „ оръжие на възмездието “, с цел да може да „ въздържа “ Русия, написа вестник „ Известия “ , като цитира украинския боен специалист, Олег Стариков, полковник в оставка от Службата за сигурност на Украйна.
По неговите думи, откакто РФ и Съединени американски щати прекратиха действието на Договора за разпродажба на ракетите със междинен и дребен обсег (ДРСМО), Киев може да стартира да създава оръжия с дребен обсег, което ще му разреши „ съответно да отговори “ на Русия. Според него Украйна сега не има такова оръжие, само че има научно-технически капацитет и всички нужни запаси. Стариков предлага ракетите да се строят в цех „ Южмаш “, който има нужните мощности за това и добавя „ Нужно е единствено военно-политическо решение за това – каква ракета се строим и с какъв обсег на деяние “.
От Киев нееднократно са заявявали, че Украйна има благоприятни условия да сътвори необикновено мощно оръжие, включително и ракета с далекобойност от километър и половина, която ще „ доближи до Москва “.
На 8 февруари беше обявено за най-новата украинска ракета „ Нептун “, която се оказа „ остарялата “ съветска Х-35.

Превод и редакция: Ивелина Ватова

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР