„София тур и Холидей” ЕООД прекратява дейността си дни преди

...
„София тур и Холидей” ЕООД прекратява дейността си дни преди
Коментари Харесай

Голям туроператор фалира точно преди Коледа

„ София тур и Холидей” ЕООД приключва активността си дни преди коледните празници, оповестиха от Министерството на туризма. Туроператорът е оповестил, че след разплащане на остарели отговорности е изпаднал в неплатежоспособност и не може да извърши идните си пътувания.

Екип от Министерството на туризма влиза в централния офис на сдружението в София. Експертите ще изискат цялостна информация какви са поетите задължения от „ София тур и Холидей “ към туристи за идните празници и има ли продадени пакети за последващи интервали.

Министър Николина Ангелкова е настояла за незабавна среща с шефовете на туроператора и с представител на застрахователното сдружение, с цел да се подсигуряват ползите на клиентите. Според информация от самия туроператор покритието на застраховката им е за 1 000 000 лева Според подадената към Министерството на туризма информация за полицата в „ Алианц България”, лимитът на компенсацията е за 450 000 лева

Клиентка на „ София тур и Холидей” през днешния ден е алармирала в МТ, че през последните дни никой не подвига телефоните в офиса на компанията. Минути по-късно на уеб страницата на компанията е било поместено известието за преустановяване на активността.

В него се винят съперници, както и министрите на туризма Стела Балтова (от служебното държавно управление на Огнян Герджиков) и Николина Ангелкова (титуляр сега). Според мениджмънта на банкрутиралата компания, тя е станала жертва на дъмпинг и погрешна информация за лишен лиценз, подадена към сътрудниците им от конкуренцията. И във връзка с двете Министерството на туризма не реагирало в точния момент, настояват от „ София тур и Холидей”.

Министерството на туризма ще следи деликатно проблема, с цел да се увери, че туристите, чиято отмора се проваля преди празниците, ще бъдат обезщетени. Според Закона за туризма клиентите на туроператор, прекратил активността си, би трябвало да предявят искания за понесени вреди до туроператора или директно към застрахователната компания, представяйки документи от подписани контракти и ваучери с туроператора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР