София. Тези избори са тежка загуба за БСП и никой

...
София. Тези избори са тежка загуба за БСП и никой
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: За БСП първата и основна задача е да бъде прерязана връзката между държавата и партията ГЕРБ

София. Тези избори са тежка загуба за Българска социалистическа партия и никой не си прави илюзии, че може да се подцени, по тази причина и Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия подаде оставка. Смятаме, че по този начин се прави в демокрацията - когато загубиш, би трябвало да понесеш отговорност. Това обаче, което съгласно мен е по-важно - считам, че бяхме длъжни да отслабим натиска върху самата Корнелия Нинова, тъй като за Българска социалистическа партия е значимо да има настоящ ръководител в идващите доста значими седмици. Сега диалогът не би трябвало да бъде да подава ли Нинова оставка, или не, а да изясним каква е тактиката на Българска социалистическа партия оттук насетне. И самата Корнелия Нинова, когато проведем този диалог, да предложи Изпълнително бюро, което дава отговор на новата обстановка и на новите направления и цели на партията. Това сподели заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването " Лице в лице " по бТВ, оповестиха от пресцентъра на партията .

Според него най-лошото, което Българска социалистическа партия може да направи в този миг, е да стартира процедури за нов вътрешнопартиен избор и да стартират крамоли вътре в партията.

" Трябва да подходим отговорно и към хората, които дадоха доста от себе си в тази акция, без значение резултата, и да ги поздравим за напъните - всички социалисти, деятели, симпатизанти и доброволци. Те в действителност направиха и невъзможното да получим по-добър резултат, само че от време на време и обстановката е такава. Не подценявам нашите неточности, само че когато се сътвори една среда, в която хората желаят нещо ново и друго, въпреки и непознато, добре познатите партии губят поддръжка. Това не се случва за първи път на Българска социалистическа партия ", акцентира Вигенин.

Той също по този начин уточни, че в този момент е моментът, в който всички би трябвало да бъдат доста деликатни какво споделят, с цел да не бъдат затваряни порти, които след това мъчно да могат да бъдат отворени.

" Българска социалистическа партия няма да се явява в ролята на партия, която ще упорства и ще се моли да бъде част от някакво ръководство. За нас първата и съществена задача е да създадем нужното да бъде прерязана връзката сред страната и партията ГЕРБ. Да възстановим демокрацията, да създадем изискванията за нормализиране на политическия развой. Да стартираме тухла по тухла разграждането на този мафиотски модел, който беше построен от Борисов и ГЕРБ. Това няма да стане със мусене и със поръчки " с този няма да си играя, а с другия желая да си играя ". Трябва да се подходи отговорно и без доверчивост. Това е гигантско изпитание, което ни следва и да се отхвърля опцията на всеки един, който желае това да се случи, да помогне, не е редно сега ", разяснява социалистът.

По думите на Кристиан Вигенин в новия парламент може да се откри единодушие по основни въпроси. За Българска социалистическа партия той уточни като предпочитани въпросите със правосъдната система, въпросите, свързани със основаването на условия за почтен и транспарантен избирателен развой, и въпросите, които биха помогнали за справяне с икономическата, здравната и обществената рецесия.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР