София. Тези 55 млн. лева са гавра с искането ни

...
София. Тези 55 млн. лева са гавра с искането ни
Коментари Харесай

Валентин Попов, СФСМВР: Тези 55 млн. лева са гавра с искането ни за промяна на замръзналите ни от години заплати

София. Тези 55 млн. лв. са подигравка с настояването ни за смяна на замръзналите ни от години заплати. Това сподели ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи Валентин Попов по време на националния митинг, който се организира през днешния ден в София, по отношение на плануваните спомагателни 55 млн. лева за Министерство на вътрешните работи, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
Попов посочи, че до този миг не са почнали официални договаряния сред ръководещи и синдикати - такива, каквито изисква законът. „ Искаме да приказваме за нарастване на заплатите в този момент, а не да ни залъгват, че били нараснали средствата за спомагателни хонорари. Говорят, че били заделили милиони тази година за характерни действия, само че ние желаеме заплати, а не спомагателни хонорари “, сподели още Попов.
Председателят на СФСМВР изясни, че не е ясно дали в тези 55 млн. лв. се включват средствата, които ще бъдат раздавани по време на Българското председателството на Съвета на Европейски Съюз. „ Като знак на снизхождение приказват, че синдикатите ще бъдат поканени да вземат участие в разпределението им, само че това е единствено с цел да си измият ръцете с нас. Те няма да стигнат за никого и те са подигравка с настояванията ни да бъдат изменени замръзналите ни от години насам заплати. Банален или не, следващ или не, този митинг ще продължи колкото е нужно. Нямаме различен избор и не го желаеме ние. Принуждават ни “, сподели още Попов.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР