София. Тази събота и неделя изнесените имунизационни пунктове в столицата

...
София. Тази събота и неделя изнесените имунизационни пунктове в столицата
Коментари Харесай

Дончо Барбалов, заместник-кмет на София: Тази събота и неделя изнесените имунизационни пунктове в столицата ще бъдат 10

София. Тази събота и неделя изнесените имунизационни пунктове в столицата ще бъдат 10. Това сподели зам.-кметът на София в направление „ Финанси “ и „ Здравеопазване “ Дончо Барбалов за предаването „ Добър ден България “ на Радио „ Фокус “ . По думите му самодейността на Столична община е доста добре призната, като всеки искащ да се ваксинира може да избира от всички лицензирани в Европейски Съюз ваксини, а „ Зелените документи “ се издават на място, когато системата към този момент позволява издаването им. Пунктовете са оборудвани и с принтери, тъй че от организационна позиция Общината е направила нужното.

„ Този уикенд имаме 10 имунизационни пункта, които ще работят. Това са метростанциите на НДК и СУ, като този при НДК ще работи от 09.00 до 14.00 часа, а този при Софийски университет - от 12.00 до 17.00 часа.
В огромните търговски центрове или най-големите молове в София изнесените кабинети работят обичайно от 13.00 до 18.00 часа.
Кабинет има и в Културният дом в ж.к. „ Дружба “, който е с работно време от 09.00 до 16.00 часа.
12-то ДКЦ също работи през почивните дни в своята база в „ Люлин “ 9 на ул. „ Иван Бойчев “ № 17. Там кабинетът за имунизации също работи от 09.00 до 16.00 часа.
Изнесен кабинет за имунизации ще има и в Район „ Овча купел “ при Нов български университет, който ще работи единствено в събота от 08.30 до 12.30 часа “, посочи зам.-кметът Барбалов.

Дончо Барбалов описа и за самодейността „ Ваксинация на работното място “.
„ Даваме опция на колективи, където има 30-50 искащи да се имунизират, да потърсят Общината през контактния център, насрочва се ден, час, който е комфортен и за двете страни, отива екип и имунизира на място работещите. Това сме го правили в частни компании, правили сме го и в някои държавни структури, в това число в Министерство на земеделието. Така че това е една доста добра услуга, с цел да не се постанова хората да излизат от работа или отвън работно време да търсят място за имунизация – просто отиват на място сътрудниците, имунизират ги с първа доза, тези, които са поискали да се ваксинират с двудозовите ваксини. Съответно след нужния брой дни се прави второ посещаване, с цел да може да се сложи втората доза “, изясни зам.-кметът и добави, че там на място се издават и зелените документи.

„ Това е една доста добра услуга и добре посрещната от хората “, добави още Дончо Барбалов.

Димитър Димитров

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР