София. Стойка Кръстева ще участва на втора Олимпиада в кариерата

...
София. Стойка Кръстева ще участва на втора Олимпиада в кариерата
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: Искам да зарадвам цяла България с представянето си

София. Стойка Кръстева ще взе участие на втора Олимпиада в кариерата си. През 2012-та тя дебютира на Игрите в Лондон, където зае пето място в категория до 51 кг. На 1/4-финалите родната боксьорка бе спряна от бъдещата двукратна златна медалистка Никола Адамс. 9 години по-късно Стойка е подготвена да разгърне капацитета си. Тя към този момент е двукратна европейска шампионка и носителка на два сребърни медала от международни шампионати. С опита, който има зад тила си, Кръстева ще опита да донесе дебютно отличие за България в женския бокс от най-големия състезателен конгрес на планетата. Ето какво сподели тя за БФ Бокс.

Стойка, здравей. Как си, броени дни преди отпътуването за Токио и старта на олимпийския шампионат? Усещаш ли към този момент еуфория?
- Все още не, тъй като упражняваме до последно. Успявам на този стадий да удържа страстите. Не желая те да вземат превес и авансово да мисля какво и по какъв начин ще се случи. Просто желая да сме здрави, да отидем там и да покажем максимума, на който сме способни. Вярвам, че нещата ще се наредят в наша изгода. С малко шанс, тъй като знаем, че той е доста значим.
Най-вече и на жребия, където ще имаме потребност от него.
- Да, безусловно. Надявам се на прекрасен чоп, да сме здрави и да зарадваме цяла България с представянето си.
Успя ли да влезеш в оптималната форма, която търсиш и има ли още нещо, което би трябвало да подобриш?
- Ще се опитаме до последно да почистим някои елементи, по отношение на съперниците, които са в категорията ми, само че мисля, че ще бъдем изцяло подготвени за старта.
Все още нямаме орден от олимпийския шампионат при дамите. Вярваш ли, че ти и Станимира Петрова можете да развалите тази статистика?
- Вярвам че имаме действителни шансове. Смятам, че в случай че имаме шанс и покажем личните си благоприятни условия, ще имаме положителен завършек на олимпиадата, както за нас, по този начин и за цяла България.
Има ли нещо, което да те тормози, с оглед ситуацията в Токио и всичко към пандемията?
- Не, почтено казано няма. Дадоха ни задоволително информация. Има хора, които са непрекъснато разполагаем, в случай че имаме някакви въпроси. Смятам, че всичко ще мине добре. Японците са проведена нация и допускам, че от това естество няма да има нещо, за което да се тормозим. Ще изкараме прелестна олимпиада, макар пандемията и ограниченията.
Кои са съперничките, които респектират най-вече в категорията ти?
- Там няма инцидентно име. Всеки отива за победа и да се класира оптимално напред. Не мисля че има от какво да се тормозя, както и нещо, което да ме успокоява прекомерно. Трябва да съм съсредоточена и мобилизирана.
И да сбъднеш фантазията си?
- Да. Но освен моята. Аз се качвам на кръга, само че зад мен стои голям екип от хора, на които дължа всеки един триумф. Всеки от тях заслужава да печеля орден – министерство, федерация, треньори, лекари, масажисти, семейство, приятели… един голям кръг от хора, които се борят със зъби и нокти нещата да се случват и са били във всеки един миг до мен.
Пожелавам ти следователно да зарадваш всеки един от тях.
- Благодаря, ще се постарая и ще дам всичко от себе си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР