София. Столичният зоопарк разкри дарителска кампания за набиране на средства

...
София. Столичният зоопарк разкри дарителска кампания за набиране на средства
Коментари Харесай

Столичният зоопарк с дарителска кампания за закупуване на женско четкоухо прасе

София. Столичният зоопарк разкри дарителска акция за набиране на средства за закупуването на женско четкоухо прасе, оповестиха от пресцентъра на Столична община . Акцията за набиране на средства се организира в дарителския уебсайт www.platformata.bg и ще продължи до 13 април. Необходимата сума за закупуването на женския образец е 3000 лева Всеки участник, който подари сума в размер над 100 лева, ще получи великденски подарък в символ на признателност – ръчно изрисувано щраусово яйце.
Четкоухите свине (Potamochoerus porcus) се срещат в Африка и са включени в Червения лист на IUCN - Международен съюз за отбрана на природата. Тези изумително изглеждащи създания живеят в тропическите гори, предпочитайки области към реки и блата, и са отлични плувци. Менюто им е разнообразно – хапват си съвсем всичко от корени до инсекти и мекотели. След дълго очакване, в края на месец март тази година, по линия на зоопарковия продан в столичния зоопарк дойдоха два млади мъжки екземпляра. Зоологическата градина се надява на поддръжката на обществеността за закупуването на женско четкоухо прасе и основаване на фамилната група от този тип.
Дарителската акция може да видите тук: https://platformata.bg/bg/kauzi/242:1582-2018-04-03-10-35-58/details/campaign.html
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР