София. Сръбските туристи са сред най-често посещаващите България чужденци. Броят

...
София. Сръбските туристи са сред най-често посещаващите България чужденци. Броят
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Сърбия е сред водещите пазари за входящ туризъм на България

София. Сръбските туристи са измежду най-често посещаващите България чужденци. Броят им през предходната година е повишен с над 5% по отношение на 2016 година и доближава повече от 394 хиляди Така Сърбия се подрежда на 7-о място измежду водещите страни за входящ туризъм у нас. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова пред Рената Пинджо, зам.-министър на търговията, туризма и телекомуникациите на Република Сърбия. Разговорът се състоя в границите на срещата на министрите на туризма на страните членки на Европейски Съюз „ Туризъм и стопански напредък “ в София, оповестиха от пресцентъра Министерство на туризма.
" Тази година Сърбия е страна сътрудник на 35-ото издание на Международната туристическа борса „ Ваканция и СПА Експо “, което ще се организира от 14 до 16 февруари в София ", уточни министър Ангелкова. Всяка година България взима присъединяване в интернационалното туристическо ревю Belgrade Tourism Fair (IFT), което се организира в Белград.
" На работната среща бе разисквана и опцията за взаимни туристически планове със Сърбия. Могат да бъдат основани общи артикули в региона на културно-историческия, балнео- и СПА, уелнес, фестивалния и други типове туризъм ", сподели още министър Ангелкова.
" И двете страни обръщаме съществено внимание върху промотирането си като обща дестинация за далечните пазари ", съобщи министър Ангелкова. И добави, че за ускоряването на процеса ще способства основаването на взаимни артикули, направления и маркетинг за потребителите на туристически услуги от Китай, Индия, Япония, Южна Корея и други страни.
" България и Сърбия имат подготвеност за сключване на документ за съгласие и съдействие в туризма. Неговата цел ще бъде да разпространява двете страни като туристически дестинации, в това число и за партньорство по Дунавската тактика. Предвижда се и поддръжка за взаимни туристически, културни мероприятия и съдействие по начинания на интернационалните институции като Световната организация по туризъм (UNWTO) към Организация на обединените нации ", съобщи министър Ангелкова.
Сръбският зам.-министър оцени позитивно работата на Министерството на туризма в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и изрече признателност за положителните взаимоотношения сред двете страни. Тя акцентира, че туризмът е верният инструмент за превъзмогване на разликите сред хората и благодари за поканата Сърбия да бъде страна сътрудник на туристическата борса „ Ваканция и СПА Експо “. Зам.-министър Пинджо заяви, че западната ни съседка ще реформира статистическия си институт и метода на регистрация на туристите, което ще даде по-пълна визия за техните ползи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР