София. Според проучване на Евробарометър, публикувано днес, европейските граждани подкрепят

...
София. Според проучване на Евробарометър, публикувано днес, европейските граждани подкрепят
Коментари Харесай

Евробарометър: Европейците определят отбраната и енергийната автономност като ключови приоритети за 2022 г.

София. Според изследване на Евробарометър, оповестено през днешния ден, европейските жители поддържат в огромна степен общата политика за сигурност и защита и чакат Европейски Съюз последователно да отстрани зависимостта си от съветски източници на сила, оповестиха от Представителството на Европейска комисия за България.

Днешното изследване удостоверява, че болшинството от европейците (59 %) са удовлетворени от дейностите на Европейски Съюз в отговор на съветското навлизане в Украйна и от реакцията на личното им държавно управление (57 %). Хуманитарните интервенции получават най-голяма поддръжка (93 %), следвани от приветстването в Европейски Съюз на украинците, бягащи от войната (91 %).

Огромното болшинство от жителите на Европейски Съюз (81 %) поддържат обща политика за защита и сигурност сред страните — членки на Европейски Съюз, като минимум две трети от респондентите поддържат това мнение във всяка страна.

Евробарометър демонстрира и необятна поддръжка за задачите на RePowerEU. Според 87 % от респондентите Европейски Съюз би трябвало допустимо най-скоро да понижи зависимостта си от съветски източници на сила.

Предвид актуалната обстановка европейците смятат защитата и сигурността (34 %) и „ превръщането на Европейски Съюз и неговите страни членки в по-автономни във връзка с енергийните доставки “ (26 %) като най-приоритетни през 2022 година Справянето с икономическата обстановка (24 %), с околната среда и изменението на климата (22 %) и с безработицата (21 %) са идващите цели.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР