София. Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на

...
София. Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на
Коментари Харесай

Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на Италианската република Джузепина Дзара

София. Служебният министър председател Стефан Янев организира среща с посланика на Италианската република Джузепина Дзара. В хода на диалога бяха изтъкнати отличните двустранни връзки с Италия, която е значим сътрудник в Европейски Съюз и съдружник в НАТО. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Премиерът Янев означи готовността на страната ни за продължение на дейния политически разговор на всички равнища и за взаимоотношение по въпросите от общ интерес. Бяха разисквани опциите за задълбочаване на търговско-икономическото съдействие, на двустранните връзки в енергийния бранш, както и на капацитета за осъществяване на взаимоизгодни планове, изключително във връзка с построяването на съответстваща железопътна инфраструктура.

По време на диалога акцент бе подложен върху вероятностите за присъединение на Албания и Република Северна Македония към Европейския съюз. В подтекста на провокациите, касаещи Република Северна Македония, посланикът на Италианската република Джузепина Дзара обърна внимание на подобаващия тайминг за превъзмогване на несъгласията сред България и РСМ от позиция на настоящия европейски дневен ред.

От своя страна министър-председателят Стефан Янев препотвърди българската позиция и акцентира, че страната ни няма да направи взаимни отстъпки със своя народен интерес и че фокусът на напъните следва да бъде ориентиран към търсене на решение, което да бъде задоволително и за двете страни. Премиерът Янев акцентира, че присъединението на РСМ към Европейски Съюз, при изискване че са налице нерешени въпроси в двустранните отношение с България, не може да се преглежда като рационален метод.

В рамките на срещата бяха разисквани и спомагателни въпроси и настоящи тематики от дневния ред на Европейски Съюз и НАТО.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР