София. Сливането на ДСК и Експресбанк ще има голям положителен

...
София. Сливането на ДСК и Експресбанк ще има голям положителен
Коментари Харесай

Виолина Маринова, ДСК: Сливането на ДСК и Експресбанк ще има голям положителен ефект за банковия сектор в България

София. Сливането на ДСК и Експресбанк ще има огромен позитивен резултат за банковия бранш в България. Това сподели на конференция Виолина Маринова, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ От 2003 година ДСК е в фамилията на Банка ОТП, а през днешния ден и Експресбанк се причислява. Това са две банки, които ще допринесат за банковия бранш в България посредством възстановяване на услугите “, съобщи Маринова.
Тя уточни, че сливането е огромен позитивен резултат за клиентите. „ То ще им даде опция да употребяват другите канали – както клоновата мрежа, по този начин и мобилното банкиране и интернет банкирането. Ние като управление на банката поемаме ангажимент да осигурим равномерен развой на интеграция и да уведомяваме нашите клиенти за основните промени при сливането на двете банки. На този стадий за клиентите няма да има смяна – двете банки ще действат като независими юридически субекти “, сподели още Маринова и уточни, че през 2020 година ще завърши процесът по интеграция.
„ Експресбанк ОТП Груп ще е новото име на Експресбанк. Смятам, че това е доста хубаво нещо за цялата стопанска система и за стабилността на цялата система, тъй като и двете банки са постоянни, с положителни финансови резултати и с положителни индикатори, а това е потребно и за корпоративните клиенти, и за жителите. Банка ДСК е потвърдила през годините, че е транспарантна, открита и постоянна като банка и това ще продължи и в бъдеще “, сподели Маринова.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР