София. Ще направим всичко възможно доверието между страните ни да

...
София. Ще направим всичко възможно доверието между страните ни да
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов: Ще направим всичко възможно доверието между България и Турция да се развива

София. Ще създадем всичко допустимо доверието сред страните ни да се развива – с тези думи министърът на вътрешните работи Младен Маринов посрещна турския си сътрудник Сюлейман Сойлу, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . „ Работим интензивно и резултатно за противопоставяне на общите провокации - миграционен напън, контрабанда на хора, битка с проведената престъпност и тероризма, наркотрафик, трафик на културно-исторически полезности и други. Изградили сме положителни канали за продан на информация и сполучливите реализации за задържане на огромни количества хероин са образец за това. Като страна - комшия разбираме, че казусът с незаконната миграция не може да се реши без дейното съдействие с Турция, с цел да има дейно противопоставяне “, акцентира министър Маринов.
„ Страните ни обичайно имат добросъседски и стратегически връзки. Изправени сме пред доста провокации, които не можем да разгадаем независимо. Трябва да ги преглеждаме не като две страни, а с обща отговорност “, означи министър Сойлу.
Двамата дадоха висока оценка на равнището на съдействие и вероятностите за развиването му. Като сполучлив образец беше посочена и активността на Тристранния контактен център България – Турция – Гърция, разположен на ГКПП-Капитан Андреево. В българската делегация участваха заместник-министър Милко Бернер, началникът на кабинета на министъра Михаил Златанов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, шефовете на основните дирекции „ Национална полиция “, „ Гранична полиция “ и „ Борба с проведената престъпност “ – основни комисари Христо Терзийски, Светлан Кичиков и Ивайло Спиридонов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР