София ще има собствен цвят, подобно на други европейски столици

...
София ще има собствен цвят, подобно на други европейски столици
Коментари Харесай

София ще има собствен цвят


София ще има личен цвят, сходно на други европейски столици като Париж и Лондон. През 2018-а година всички градски детайли ще бъдат боядисани в идентичен колорит.

Това стана ясно от думите на основния проектант на столицата Здравко Здравков. Създаването на стандартите ще стане факт, откакто влезе в действие новата разпоредба за градски дизайн.

„ Ще бъде обвързано със Закона за устройство и застрояване на Столична община с наредбата, която създадохме за градска среда. След приемането на закона в наредбата за градската среда ще въведем единни условия по повод както на шрифта, който въведохме, по този начин и на осведомителните детайли, с цел да го разпространим. Така че всички имаме нужда от основаване на стандарти. Идеята е да създадем към наредбата за преместваеми уреди и реклама едни методически инструкции по какъв начин наподобява лятна градина и какви покрития могат да се употребяват. Да създадем съответни детайли, къде да се сложат цветя, къде реклами, а не да се постави чадър с голям рекламен надпис. Относно цвета, той ще бъде определен от специалистите. Шоколадово кафяв да вземем за пример е в Париж, в Лондон пък е характерно зелено. София би трябвало да откри своя цвят “, уточни основният проектант на столицата.

„ Законът ще влезе в действие до март, след което ние си даваме 6-месечен период за основаване на наредбата. Успоредно с това ние няма да спрем да работим. За цветовите решения е въпрос на експертиза, тъй че може да ги имаме до началото на година “, добави още Здравков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР