София. Шест от десет потребители търсят храни и напитки, които

...
София. Шест от десет потребители търсят храни и напитки, които
Коментари Харесай

Шест от десет потребители търсят храни и напитки, които поддържат имунитета

София. Шест от 10 консуматори търсят храни и питиета, които поддържат имунитета. Резултатите са от световно изследване на водача в анализите на пазара на храни и питиета – Innova Market Insights оповестиха от Interimage.bg .

Потребителско изследване на организацията за пазарни изследвания Innova Market Insights извършено през 2020 година открива, че шест от 10 консуматори в света все по-целенасочено търсят храни и питиета, които да поддържат имунитета им. А всеки трети признава, че през 2020 година опасенията за положението на имунната му система се ускоряват спрямо 2019 година Според анализаторите 54% от консуматори настояват, че са отделили време да се образоват по отношение на хранителни съставки и процедури, които биха могли да засилят имунитета в ситуацията на COVID-19.

Имунитетът е приоритет
COVID-19 пренареди целите ни и през последната година думата „ имунитет “ държи състезание в класациите на търсене по основна дума в мрежата. Състоянието на имунната система не е просто тематика за диалог, то изисква внимание и грижа и пандемията промени тренда от говорене към деяние. Според Innova Market Insights една от водещите трендове за 2021 година може да се заключи с израза „ на вълната на имунитета “.

Трендът не се обрисува да отшуми скоро и е категоричен: мощният имунитет и положителното общо здраве заемат трайно първо място в мотивацията на потребителите в средата на засилена паника и строги ограничавания поради COVID-19.
„ Тревожността, подбудена от пандемията от COVID-19, кара потребителите да слагат мощния имунитет в центъра на своите цели “, показва Лу Ан Уилямс, шеф на подразделението Global Insights в Innova. „ Средствата и продуктите за повишение на имунитета ще играят значима роля през идната година “, регистрира тя и прибавя, че „ проучванията и ползата към функционалностите на човешкия микробиом (съвкупност от бактерии и вируси в човешкия организъм), както и към персонализирания метод на хранене и хидратация като път към подсилване на имунитета ще набират скорост “.

Потребителското търсене
По какви критерии потребителят прави оценка потребните за имунитета храни, питиета и привички? В изследването се извеждат на предни позиции храните и напитките с естествено високо наличие на витамини, минерали и антиоксиданти. Налице е и възходящ интерес към растителните съставки както в храните, по този начин и в напитките.
Сред значимите предпоставки за силата на имунитета обичайно са посочени и спокойният сън и положителната физическа форма.

Как реагира пазарът на бързооборотни артикули в бранша?
Както може да се чака, производителите с подготвеност дават отговор на засиленото търсене, като стартират огромен брой нови артикули, свързани с имунната отбрана на организма (т.нар. функционални храни и напитки). При стартирането на нови артикули в международен мащаб делът на храни и питиета с функционалност в поддръжка на имунитета нараства на 1,65% през първите 10 месеца на 2020 година по отношение на единствено 1% пет години по-рано. Сред тях участват артикули за бебета и дребни деца (напр. бебешки млека), за интензивно спортуващи, както и всеобщи артикули (напр. функционални води с натурална минерална вода, кисело мляко, ферментирали напитки).
В умозаключение – трендът към здравословния метод на живот и хранене се форсира от пандемията, само че ще се настани трайно в всекидневието ни като потребителски привички и търсене. И напълно естествено отваря нови пазарни ниши и голямо поле за нововъведения в артикули и услуги.

Повече информация може да видите
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР