София се отказа от намерението си да премахне след 1

...
София се отказа от намерението си да премахне след 1
Коментари Харесай

София няма да премахва хартиените билети

София се отхвърли от желанието си да отстрани след 1 юни продажбата на хартиени билети за еднократно пътешестване на касите в метрото. Аргументът е, че услугата закупуване на билет на каса е необятно употребена и премахването ѝ ще затрудни пасажерите, написа Сега.

Това планува утвърдени от Столичния общински съвет промени в Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с градски превоз.

След въвеждането на нова тарифна политика столицата промени транспортните документи, пробвайки се да подтиква използването на по-дългосрочни артикули. Като част от новата политика бе планувано и премахването от 1 юни на продажбата на касите в метрото на хартиени билети за еднократно пътешестване без право на прехвърляне. Анализ на употребяваните транспортни документи обаче демонстрира, че това е доста всеобщо употребен билет. Дневно продажбите на билет за еднократно пътешестване без право на прехвърляне са в порядъка към 32-40 000 броя, като 70% от продажбите са на каса от касиер, а останалите – през билетен автомат.

Премахването на продажбата на каса ще докара до напрежение измежду пасажерите, огромна част от които избират този метод на закупуване на билет, се акцентира в претекстовете за промени към наредбата.

Етикети: градски транспортСофия
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР