София. Съгласно издадената заповед на Министъра на здравеопазването № РД-01-13/11.01.2022

...
София. Съгласно издадената заповед на Министъра на здравеопазването № РД-01-13/11.01.2022
Коментари Харесай

СРЗИ: Интерпретациите в публичното пространство за „затваряне“ на София-град са неверни

София. Съгласно издадената заповед на Министъра на опазването на здравето № РД-01-13/11.01.2022 година позитивните резултати от проби за COVID-19, извършени на 10 януари 2022 г, както и техните контактни лица, ще бъдат сложени под наложителна карантина според цитираната заповед и направените в нея промени и допълнения. Това оповестиха от пресцентъра на Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ). В рамките на днешния работен ден ще бъдат осведомени ангажираните и контролиращи осъществяването на заповедта институции. От СРЗИ декларират също, че интерпретациите, които за се появили в общественото пространство, за „ затваряне “ на София-град са погрешни.

От Столичната районна здравна ревизия показват още, че институциите и специалистите наблюдават общата картина на заболеваемостта в столицата и оферират решения на виновните звена в системата, чато допълват, че това е динамичен развой, който цели създаването на оптимално съответни противоепидемични ограничения, които се вземат решение на държавно равнище.

„ Във връзка с изключителната натовареност на РЗИ - София и в изискванията на тежкия кадрови недостиг, в който институцията работи, още веднъж молим жителите, които имат предпочитание да се включат като доброволци в помощ на процеса по използване на противоепидемичните ограничения, да се свържат с нас на e-mail [email protected] “, приканват от институцията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР