София. С изплитането на венец от 77 билки и половина

...
София. С изплитането на венец от 77 билки и половина
Коментари Харесай

Велико Търново: Венец от 77 билки и половина посрещна посетителите на Самоводската чаршия на Еньовден

София. С изплитането на венец от 77 билки и половина във Велико Търново означиха Еньовден. Стотици поданици и посетители на града имаха опция за 14-та поредна година да преминат под него на Самоводската чаршия в остарялата част на Велико Търново, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Традицията повелява, че билките, от които е изработен той, лекуват всички 77 заболявания, а половината е за незнайната.
Празникът на лятното слънцестоене, лечебните билки и прастарите вълшебен обреди се празнува обичайно в остарялата столица. В програмата се включиха и възпитаници от града, които показаха разнообразни музикални осъществяване. Освен това ръководителят на Съюза на билкарите Емил Елмазов описа за смисъла на билките и за тяхната приложимост.
За децата има специфична работилничка, още веднъж ситуирана на Чаршията. В нея те имат опция да рисуват и вършат глинени отпечатъци на билки. Много игри със затворени очи, сетивни загадки и движенчески провокации за различаване на билките ще има по маршрута на Еньовденския лабиринт на чаршията, а в 13.00 часа ще стартира построяването на мандала мозайка „ Създаване на слънцето “. Празникът ще приключи с огнено шоу и музика онлайн.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР