София. Ремонтът в района на тунел Витиня“ на автомагистрала Хемус“

...
София. Ремонтът в района на тунел Витиня“ на автомагистрала Хемус“
Коментари Харесай

Ремонтът в района на тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ трябва да приключи до края на октомври

София. Ремонтът в региона на тунел „ Витиня “ на автомагистрала „ Хемус “ би трябвало да завърши до края на октомври. В момента там тече реорганизация на лявото платно от виадукта, а следващата година, след края на зимния сезон следва да бъде ремонтирано и дясното. Това разгласи ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов, който ревизира напредъка при ремонта на виадукта „ Коренишки дол “ при 36-ти км на Автомагистрала „ Хемус “ и на оборудването при тунел „ Витиня “. От думите му стана ясно, че и двете не са обновявани повече от 30 години. „ Ремонтираме в този момент, с цел да не се наложи след 3-4 години да затворим остарели сектори от автомагистралите „ Хемус “ и „ Тракия “, съобщи инж. Светослав Глосов.
Виадуктът при тунел „ Витиня “ на Автомагистрала „ Хемус “ е с дължина 225 м. В употреба е от 1984 година Ремонтира се оборудването в платното за София, което е при входа на тръбата за София. Платното за Варна на същото оборудване беше ремонтирано през предходната година. Възстановени са всички носещи стълбове на виадукта. Строително-монтажните работи по структурата на пътното платно не престават със саниране на пътната плоча, тротоарните конзоли и фугите на оборудването. Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 8 млн. лева До завършването им лекият трафик е пренасочен в двете посоки в платното за Варна.
На „ Коренишки дол “ - при км 36, сега се ремонтират четири от плануваните за възобновяване общо 6 носещи колони на оборудването в посока София. Виадуктът е с дължина 481 м и височина 90 метра. В употреба е от 1986 година Прогнозната стойност на ремонта на стълбовете на виадукта „ Коренишки дол “ е към 25 млн. лева Инж. Глосов увери, че пътноподдържащото сдружение е оптимално мобилизирано да извърши плануваните действия във допустимо най-кратък период. До завършването на ремонтните действия трафикът на леките и лекотоварни коли ще продължи да минава в двете посоки в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София.
Инж. Глосов заяви още, че сега се ремонтират 5 от 17-те уреди, които се нуждаят от възстановителни действия на автомагистралите „ Хемус “ и „ Тракия “. Три от тях са на „ Хемус “ - виадуктът „ Потоп “ при 19-ти км, „ Коренишки дол “, както и при 33-ти км - преди тунел „ Витиня “. На автомагистрала „ Тракия “ се работи на две уреди - при км 20 /най-високият виадукт на „ Тракия “/ и при км 37, което беше компрометирано след преливането на общински язовир при Ихтиман. Предстои да се ремонтират и оборудването при 37-ми км и виадуктът „ Разлив “ при км 51 на Автомагистрала „ Хемус “. Отделно към този момент се работи и на неремонтираната тръба за София на тунел „ Витиня “, където също придвижването е лимитирано. „ Затруднения в трафика ще има, само че тези поправки би трябвало да се създадат, с цел да пътуваме безвредно “, уточни инж. Глосов.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР