София. Разликата на балотажа е смазваща, тя е доста необикновена

...
София. Разликата на балотажа е смазваща, тя е доста необикновена
Коментари Харесай

Румен Гечев, БСП: Успехът на всяка българска президентска двойка е успех и за страната

София. „ Разликата на балотажа е смазваща, тя е много невероятна и позитивна за двойката Радев-Йотова. Това се дължи на доста партии, само че дано да напомним, че господин Радев излезе на българската политическа сцена като избор на Българската социалистическа партия. “ Това съобщи проф. Румен Гечев, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия в ефира на БТВ, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Гечев добави, че триумфът на всяка българска президентска двойка е триумф и за страната.

В предаването „ Тази заран “ той изясни, че вследствие на преконфигурацията на политическата среда в България има нова партия, която смъкна ГЕРБ от власт. „ Това беше задачата на Българска социалистическа партия от доста години и тя беше реализирана. Българска социалистическа партия има по-малко депутати, само че стратегически без нас не може да бъде образувано държавно управление, т.е. Българска социалистическа партия ще бъде най-вероятно и във властта “, сподели още той и добави, че по-трудното занапред следва, защото би трябвало да се оправят със сериозните провокации, които са пред нас.

По думите на Румен Гечев настояванията на левицата са доста ясни и са записани в предизборната й стратегия. „ Ние предложихме краткосрочна Програма за първите 100 дни от ръководството на държавното управление, която при предварителните диалози е била посрещната позитивно от евентуалните ни сътрудници. Предлагаме още обезщетения на фамилиите с ниски приходи и опцията първите 200 киловатчаса електрическа енергия да им бъдат платени от българската страна “, уточни проф. Гечев част от предложенията на левицата и добави, че помощта за българския бизнес би трябвало да е по този начин, както оказват помощ държавните управления в Европейския съюз.

Според социалиста хоризонтът на съдружния кабинет ще зависи от това до каква степен дейно ще извършва програмата, която ще бъде призната, както и от волята на народа, а присъединяване на всяка една от “партиите на смяната “ е сериозно значима. „ В продължение на доста години Българската социалистическа партия изрично и твърдо защитаваше публичния интерес в Народното събрание. Затова е изцяло естествено да сме “партия на смяната “, сподели още той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР