София. Проруската партия Хармония води на парламентарните избори в с

...
София. Проруската партия Хармония води на парламентарните избори в с
Коментари Харесай

АFP: Проруска партия води на парламентарните избори в Латвия

София. Проруската партия " Хармония " води на парламентарните избори в с 19,4% от гласовете, пред демократичния прозападен алианс FOR / Development (13,4%), съгласно екзитпол, оповестени от публичната телевизия.
Националният алианс – дясна партия, член на ръководещата коалиция, се подрежда на трето място (12,6%), следван от Новата консервативна партия (популистка, 12,4%), до момента в който евентуалният популистки сътрудник на Хармония, KPV, е на пето място с 11,5% %, съгласно това изследване извършено измежду 6 400 гласоподаватели.
Председателят на Хармония и кметът на Рига, Нилс Ушаковс, незабавно изрази упоритостта си да съумеят да влязат в държавното управление. Три пъти в предходни парламентарни избори „ Хармония “, която е доста известна измежду многочисленото рускоговорящо малцинство, е заемала първо първо място, само че не съумя да образува държавно управление, защото всички останали партии отхвърлят да работят с нея.
" Няма съдружна формула, която да наподобява постоянна и способна (да управлява), без Хармония ", сподели той пред латвийската осведомителна организация LETA, като разяснява опциите, произлизащи от резултата. " В противоположен случай бихте могли да имате коалиция от ксенофоби и бранители на правата на гейовете и такова държавно управление ще продължи единствено две или три седмици. "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР