София. При проведена специализирана операция на територията на гр. Стражица

...
София. При проведена специализирана операция на територията на гр. Стражица
Коментари Харесай

Двама полицаи са задържани при операция срещу организирана престъпна група за разпространяване на наркотици в района на гр. Стражица

София. При извършена профилирана интервенция на територията на гр. Стражица е арестувана проведена незаконна група, занимавала се с разпространяване на опиати. В полицейския арест са арестувани четирима мъже – двама наркодилъри, и двама служители на реда – чиновници на РУ-Стражица. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Операцията е осъществена от чиновници на ГДБОП, сътрудниците им от ОДМВР-Вeлико Търново и Дирекция „ Вътрешна сигурност “- Министерство на вътрешните работи, под управлението на Специализираната прокуратура.
Подробности към следствието оповестиха през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов, шефът на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ гл. комисар Ивайло Спиридонов и административният началник на Специализираната прокуратура Иван Гешев. В резултат на извършените професионални дейности, групата е арестувана в миг на осъществяване на договорка. В хода на интервенцията са осъществени претърсвания на 10 адреса и коли на територията на Великотърновска област. Задържан е и пети участник в незаконната активност - производител на марихуаната. В дома му са открити 32 чувала с марихуана, други 6 чувала от наркотичното вещество са открити у наркодилърите. Освен дрогата, са конфискувани електронна везна, мобилни телефонни, пари и други предмети, съотносими към случая.
Разследването против членовете на групата е почнало през май тази година по формирано досъдебно произвеждане. По първични данни, групата е работила от началото на 2015 година. Установен е и методът, по който е работела - лица отвън групата създават марихуана, предават ги за разпространяване, а чиновниците на Министерство на вътрешните работи обезпечават „ чадър “ на дилърите. Според данните, служителите на реда са изземали опиатите от закупилите ги, прибирали ги назад на наркоразпространителя и по този начин те са повишавали маржа на облагата.
Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов даде висока оценка за работата на сътрудниците си от ВеликоТърново. Той изясни, че още в средата на 2015г. те са получили оперативната информация за разпространяване на опиати на територията на Стражица и Велико Търново, както и за присъединяване на полицейски чиновници в незаконната активност. По думите му, работата на локално равнище е извънредно комплицирана в такива обстановки, тъй като самите служители на реда познават стила на работа, имат и построен престиж. Въпреки това, с помощта на извършено настойчиво и професионално следствие, незаконната група бе разкрита и обезвредена.
На четиримата арестувани са повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции и мярката им за задържане е удължена до 72 часа. Работата по документирането на случая продължава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР