София. Президентът Румен Радев удостои днес на церемония в Гербовата

...
София. Президентът Румен Радев удостои днес на церемония в Гербовата
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев удостои с орден „Мадарски конник“ - първа степен почетния консул на България в Канада Георги Паничерски

София. Президентът Румен Радев удостои през днешния ден на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 с медал „ Мадарски конник “ - първа степен почетния консул на Република България в Канада Георги Паничерски за неговите огромни заслуги и персонален принос за развиването на двустранните връзки. Това оповестиха от прессекретариата на президента . Награждаването е и в подтекста на отбелязването на 55 години от установяването на дипломатически връзки сред Република България и Канада.

Държавният глава отличи дългогодишните и поредни старания на Георги Паничерски за укрепването и разширението на българското етнокултурно, езиково и историческо пространство отвън рамките на Родината, както и приноса му за интеграцията и съхраняването на българската еднаквост на сънародниците ни в Канада. „ България високо цени Вашата поддръжка за просветителните, културно-просветни, научни и професионални организации на българската общественост в Канада, както и за учебните и църковни настоятелства на българите “, съобщи президентът Румен Радев. „ Орденът е знак на благодарност и за поддръжката на почетния консул за реализацията на българските външнополитически цели в връзките с Канада, за разширението на търговско-икономическите връзки, за усилването на капиталовия продан и износа на български артикули в основни браншове “, уточни президентът.

„ Това самопризнание на моя дълготраен непринуден труд за развиването на българо-канадските връзки и получените резултати е извънредно скъпо за мен “, съобщи Георги Паничерски и изрече признателност към българските институции, дипломати и публични организации у нас и в Канада, подкрепяли активността му през годините на неговата кариера. „ Голямото географско разстояние, което ни разделя от Канада, не би трябвало да бъде спънка за по-нататъшното интензивно развиване на нашите многостранни връзки, изключително при съществуването на актуалните технологии и връзки. Удостояването ми с това високо отличие е за мен още един мощен тласък да работя с нови сили в тази тенденция “, акцентира Георги Паничерски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР