София. През следващото денонощие в страната ще преобладава облачно време.

...
София. През следващото денонощие в страната ще преобладава облачно време.
Коментари Харесай

НИМХ: През следващото денонощие на много места ще има превалявания, предимно от сняг, в източните райони - от дъжд

София. През идващото денонощие в страната ще доминира облачно време. На доста места ще има валежи, най-вече от сняг, в източните региони - от дъжд. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Красимир Стоев. По-значителни ще са преваляванията през нощта и в Рило-Родопската област. В следобедните часове преваляванията ще отслабват и до вечерта в множеството региони краткотрайно ще спрат. Ще духа слаб до сдържан север-северозападен вятър. Минималните температури ще бъда сред минус 1° и 4°, а оптималните - сред 1° и 6°. Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно. На доста места ще превалява дъжд. Ще духа сдържан северен вятър. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превалява сняг, като по-значителни ще бъдат преваляванията в Рило-Родопската област и Централния Балкан. По планинските проходи ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще духа мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 1°, на 2000 метра - към минус 4°.

През идващите дни температурите ще са по-ниски от нормалните, ще са с дребен дневен ход. Преобладаващите минимални ще са сред минус 3° и 2°, оптималните - най-често сред 0° и 5°, в Горнотракийската равнина и по Черноморието - с 2-3 градуса по-високи. Ще бъде най-вече облачно, с превалявания, в множеството региони - от сняг. В сряда преваляванията ще са най-вече слаби и тук-там, основно в Източна България и в планините. В четвъртък ще вали на повече места в източната половина от страната, а по проходите в източната част от Стара планина, ще има условия за навявания. Вятърът ще е от север-северозапад, слаб до умерен; в Източна България - най-вече сдържан. В петък вятърът ще се усили и за малко дневните температури ще се покачат, само че след това още веднъж ще нахлуе леден въздух.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР