София. Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на правосъдието

...
София. Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на правосъдието
Коментари Харесай

Министър-председателят Бойко Борисов постави казуса „Желяз Андреев“ пред министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ

София. Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на правораздаването и основен прокурор на Съединени американски щати Джеф Сешънс, който е на посещаване в София. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Фокус на диалога беше подложен върху споделения от двете страни ангажимент в битката с интернационалния тероризъм, трафика на опиати, трафика на хора и отбрана на киберсигурността. Борисов и Сешънс дискутираха също по този начин други области на двустранното съдействие в правоприлагането, в това число екстрадициите и взаимната правна помощ.
Министър-председателят сложи проблема с Желяз Андреев и другите четирима българи, за които Съединени американски щати желаят екстрадиция. Той уточни, че България не слага под подозрение Договора за екстрадиция със Съединени американски щати, само че българските институции ще продължат да работят интензивно за разрешаването на случая и отбрана правата на българските жители.
В срещата участваха също министърът на правораздаването Цецка Цачева и основният прокурор Сотир Цацаров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР