София. Предупреждение за гръмотевични бури и обилни валежи е в

...
София. Предупреждение за гръмотевични бури и обилни валежи е в
Коментари Харесай

НИМХ: Предупреждение за гръмотевични бури и обилни валежи е в сила за 16 области в страната за 4 юли

София. Предупреждение за гръмотевични стихии и значителни превалявания е в действие за 16 области в страната за 4 юли, сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките.
В 12 области е разгласен оранжев код за гръмотевична интензивност и значителни дъждове – Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол. В тези области през нощта против 4 юли и в утринните часове ще има интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии и градушки. Количества на дъжда ще е сред 35-65 л/кв.м.
При оранжевия код за значителни превалявания от Национален институт по метеорология и хидрология прецизират, че са вероятни наводнения на парцели и в транспортната мрежа. Възможни са спирания в електроснабдяването, връзките и водопреносната мрежа. Възможно е да се наложи частична евакуация. Опасности при шофирането поради понижена видимост и аквапланинг. При оранжевия код за гръмотевични стихии от Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват хората да се пазят от мълнии. Възможни са провали върху здания и дървета. Възможни са неочаквани наводнения, пориви напразно и градушки. Могат да се чакат и разстройства в превоза и дейностите навън.
В 4 области е в действие жълт код за гръмотевична интензивност и значителни превалявания – Плевен, Ловеч, Стара Загора и Хасково. В тези области В тези области през нощта против 4 юли и в утринните часове ще има интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии и градушки. Количества на дъжда до 35 л/кв.м.
При жълтия код за значителни превалявания от Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват за опция от местни наводнения, малцина. Възможно е да се наложи спиране на действия навън. Затруднения при шофиране поради понижена видимост и аквапланинг. При жълтия код за гръмотевични стихии хората би трябвало да бъдат деликатни, изключително в планински, горски и открити местности. Възможни са ограничавания при действия навън.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР