София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи отличията в

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи отличията в
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи отличията в категорията „Млад лекар“ на годишните награди на Столичната лекарска колегия

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи оценките в категорията „ Млад доктор “ на годишните награди на Столичната лекарска гилдия. Това оповестиха от пресцентъра на Парламента . Д-р Явор Пукалски, доктор Христо Милушев и доктор Елица Тошкова получиха своите награди на публична гала в Централния боен клуб.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева означи, че на драго сърце връчва оценките на младите лекари и се радва, че те имат опция да работят в България. „ Искам да им благодаря за това, че те са се посветили на медицината, тъй като тази специалност изисква освен четене, а и желязна воля, дисциплинираност, себеотдаване “, акцентира Цвета Караянчева. „ Всички ние се нуждаем българските лекари експерти, които са се потвърдили като хора с доста качества и висок професионализъм, уточни тя. Вие, младите лекари, има от кого да се учите, тъй като пред Вас има почтени български лекари, лекари, на които аз имам вяра и благодаря от сърце за грижите “, обърна се ръководителят на Народното събрание към младите медици.

На церемонията националният представител Десислава Атанасова връчи премиите в категория „ Смело сърце “ на екипите на Клиниката по кардиология на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина „ Пирогов “, на Министерството на вътрешните работи и на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, които дружно помогнаха при експлоадирането на пожар в болница „ Пирогов “. Церемонията по връчване на Вторите годишни награди на Столичната лекарска гилдия стартира с минута безмълвие в памет на починалите двама пациенти при случая, както и на умряли лекари през миналата година.

„ Изпращаме една бурна година, година, в която имаше доста положителни вести, само че и доста рецензии към съсловието “, означи при откриването на ръководителят на Столичната лекарска гилдия доктор Асен Менджидиев. Той уточни, че представителите на съсловието би трябвало да одобряват рецензията като нещо нужно за справяне с провокациите и със спецификата на тяхната специалност. „ В нашата специалност съществена е отговорността ни към пациента, който идва при нас с болката си, със страданието си, ние би трябвало да поемем това страдалчество да бъдем освен положителни експерти, само че и да демонстрираме състрадание “, добави доктор Меджидиев.

Сред присъстващите на церемонията бяха еврокомисарят по нововъведенията и младежта Мария Габриел, кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков, ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров, омбудсманът на Република България Диана Ковачева и други
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР