София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с президента

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с президента
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с президента на Европейския съюз за радио и телевизия и генерален директор на Би Би Си лорд Тони Хол и с генералния директор на съюза Ноел Къран

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беседва с президента на Европейския съюз за радио и телевизия и общоприет шеф на Би Би Си лорд Тони Хол и с генералния шеф на съюза Ноел Къран. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Гостите са в България за присъединяване в 25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия, която се организира за първи път в София. Форумът, чийто хазаин е Българското национално радио, е едно от основните събития за публичните медии в Европа.
Бъдещето и ролята на публичните медии в България и в Европейския съюз бе главната тематика, разисквана на срещата. Цвета Караянчева означи, че те имат извънредно значима културна, просветителна и социална функционалности. Общо бе мнението, че те са основни и за съхраняването и одобряването на професионалните стандарти в публицистиката, по тази причина и хората имат доверие в тях.
Обществените медии са доста значим фактор и ние като законодатели сме поели уговорката да ги поддържаме, с цел да останат самостоятелни – такива, каквито би трябвало да бъдат, означи Цвета Караянчева.
Председателят на Народното събрание сложи акцент върху битката с подправените вести, върху ролята на публичните медии и на публицистите за това да получават жителите достоверна информация, информация, която съдържа всички гледни точки. Цвета Караянчева добави, че тези медии би трябвало да бъдат разпространявани и подкрепяни, изключително на фона на подправените вести.
В момета съществува още по-голяма нужда да се обединим, с цел да се оправим с тези общи нови провокации, означи президентът на Европейския съюз за радио и телевизия и общоприет шеф на Би Би Си лорд Тони Хол, за което доста значима роля имат публичните медии. Той добави, че би трябвало да се влага в тяхното развиване и в образованието на публицистите, които работят в тези медии. Трябва дружно да планираме и да работим за тяхното бъдеще, тъй че да подсигуряваме, че те ще не престават да дават на жителите достоверна информация, която се употребява с доверието на нашите общества, съобщи още президентът на Европейския съюз за радио и телевизия.
Цвета Караянчева акцентира, че единствено с общи дейности сред законодателна, изпълнителна власт и медии, може да се отговори на тези упования. Ние сме отворени и за качествени законодателни начинания във връзка с публичните медии, добави още ръководителят на Народното събрание.
В срещата участваха ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, народните представители Десислава Атанасова, Диана Саватева и генералният шеф на БНР Александър Велев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР