София. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев участва в официалната

...
София. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев участва в официалната
Коментари Харесай

Председателят на парламента Димитър Главчев участва в церемония по откриването на паметник на цар Симеон Велики в двора на Частно средно училище „Цар Симеон Велики” в Иваняне

София. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев взе участие в формалната гала по откриването на монумент на цар Симеон Велики в двора на Частно приблизително учебно заведение „ Цар Симеон Велики ” в Иваняне, оповестяват от пресцентъра на Народното събрание. Първият паметник на българския държател в София бе открит на първия образователен ден – 15 септември. Димитър Главчев поздрави основателите, учителите, учениците и гостите на събитието.
Национално самочувствие и достолепие се построява точно по този метод – посредством проучване и познаване на историята, на нашата книжнина и просвета, посредством удостояване на огромните имена от предишното ни, съобщи в приветствието си ръководителят на Народното събрание. Той означи, че Симеон Велики е владетелят, с който народът ни в най-голяма степен се гордее, тъй като е по едно и също време смел боец и надарен военачалник, популярен общественик и строител, литератор и просветник.
На тържеството във връзка откриването на образователната година той пожела на добър час на децата, които за пръв път прекрачват учебния предел и на всички възпитаници, които през тази година ще получават нови познания.
Бъдете отворени към света, образовайте се, вземете най-хубавото от учителите си, както е направил вашият патрон, пожела Димитър Главчев на учениците.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР