София Прайд 2024, най-голямото събитие в защита на човешките права

...
София Прайд 2024, най-голямото събитие в защита на човешките права
Коментари Харесай

София Прайд 2024 се фокусира върху ценностите и хората, които обединят

София Прайд 2024, най-голямото събитие в отбрана на човешките права в България, ще се организира на площад “Княз Александър I Батенберг ” на 22 юни. Новата локация ще бъде хазаин на концерта, който предхожда протестното шествие и събира на сцената си едни от най-големите музикални звезди в България. София Прайд още веднъж ще даде опция на млади актьори да се изявят и да пеят пред хиляди.


Фокусът на София Прайд 2024 ще бъде ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развиването на българското общество. Кампанията тази година ще покаже полезностите и хората, които ни обединят, а не разделят.

„ За 17-та поредна година София ще бъде хазаин на единствения Прайд в страната и за първи път ще имаме опцията знаковият площад " Батенберг " да бъде мястото на събиране и концерта. Надяваме се, че разположението на новата локация, в “триъгълника на властта ”, ще накара властимащите да чуят по-ясно настояванията на Прайд, главно за правното контролиране на хилядите еднополови фамилии у нас ", показа Симеон Василев от организационния комитет.

През 2023 година София Прайд събра хиляди българи на спокойно шествие в центъра на София. В центъра на събитието бяха 11 български фамилии, които застанаха с имената, лицата и историите си зад идеите и задачите на София Прайд. В продължение на няколко месеца акцията “Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023 ” насочи вниманието към потребността от поддръжка в фамилната среда, която е извънредно значима за ЛГБТИ+ българите. Кампанията получи бронзово отличие в категория “Комуникации в обществения бранш ” на премиите BAPRA Bright Awards 2024. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР